Ansikte

Har haft olika former på ansiktet genom åren.
Utan mediciner väntar på levern, undernärd.

Det här är JAG, lite kortison och normalviktig.

Väldigt kortisonig. Känner inte igen mig själv i spegeln.

Puss på dig min prins för att du hela tiden sagt att jag är vacker fast jag inte alltid varit det i mina ögon!

Hämnden är ljuv.

Min visdomstand värker igen, har jobbat sig upp några dagar och det känns inget vidare skönt! I går kväll fick jag nog, om den kan göra ont så kan jag hämnas! Tog en minitandborste och rev runt i tandköttet. Det bultade gott i tanden nar jag skulle sova men det kunde den minsann ha det aset! På morgonen hade fliken som legat över tanden vikt upp sig! Jag vann!

Tvingade mig till gymmet i morses, det går väldigt bra när jag väl är där! Maskinen för korsryggen är verkligen grym, antar att det är den jag behöver mest! Den ligger som sista maskin och det är nog tur för när jag är färdig med den vill jag helst lägga mig på golven och skrika. :-)

Nu ska jag sova en liten stund!

Hej hopp!

Att lära sig sin kropp.

Vaknade med ont i magen och det hängde i över dagen. 40 minuter innan min arbetsdag var slut kompade jag och åkte hem. Tur för när K var hämtad och jag skulle fixa en film som hon kunde titta på var det svårt att stå upprätt. Som tur var så fungerade det som tidigare mönster, bara jag får ligga på rygg och olika sidor så ramlar tarmen rätt och smärtan släpper allteftersom.

När det rättat till sig packade vi för gympan och så var den en timmars omklädningsrumsprat och läsning.
Rätt trött nu så det känns väldigt skönt att ligga i soffan under en gosig filt.

I morgon har jag hemmadag och då ska jag sova! Känner att jag behöver sova igen lite för att orka resten av veckan.

Kikat runt på bloggar.

Här finns sköna bilder:

http://johanna-vintage.blogspot.com/




Gillar även:

http://vitthusmedvitaknutar.blogspot.com/

och:

http://www.betongsnackor.blogspot.com/

Så kika in!


Strut i tyg

Ville testa att göra en strut i tyg, hittade ingen mall men efter lite knåpande fick jag ihop en strut. Inget jag kommer göra om, tog tid och var inte speciellt kul men en fin strut har jag i alla fall!

Att känna sig lite som Ernst.

Ernst.
En människa som kan gå igång till tusen på en pinne eller en form. Lite så känner jag mig ibland. Jag kan nästan tappa andan av lycka när jag hittar en sten eller något annat litet som har den där känslan. Känslan av att den här kommer bli perfekt! Sedan kan den lilla grejen ligga i en låda i ett år eller två tills man grejar med något och kommer på att just i den här uppsättningen eller vad det nu är man pysslar med så kommer den yttepyttiga grejen jag hittade på en strand förra sommaren blir perfekt!
Därför känner jag att allt mitt "skräp" är skatter som väntar på att bli kronan på verket!

Efter lunchen passade jag på att flytta in hösten i vardagsrumsfönstret,ljus kan man inte få för mycket utav när kvällarna känns burriga och mörka. De små rosorna är perfekta, inget vatten krävs!

Tränat!

I morses efter frukosten började jag motvilligt plocka fram mina träningskläder. Var lite orolig att de hade möglat eller vittrat när de hade legat oanvända så länge men de var så fina så...ingen ursäkt att inte gå till gymmet. Efter lite mascara, ja jag tillhör dem som måste ja mascara på gymmet, hämtade jag upp min träningskompis. Det var riktigt skönt att träna, visst hade musklerna käkats upp under sommaren men det gick förhållandevis bra! Eftersom Anette fick en spontan träningsrådgivning satt jag en stund och slappade efter träningen, läste Sköna hem och fick tusen idéer om nya grejer som man kan fixa med i hemmet.

Hemma igen tog jag en kopp kaffe och en kaka för att fixa tillbaks förbrända kalorier.
I eftermiddag ska jag pyssla lite med sånt som blivit liggande. Kanske provsy en tygstrut med. Känner mig full av energi nu efter träningen så jag vill ta tillvara på den innan den tar slut!

Lördag hela veckan lång.

Lördag hela veckan lång skulle man gärna kunna tänka sig om varje lördag var så trevlig som denna!
Idag har vi haft besök av Jeanette och Elin. Barnen har lekt och lekt och vi vuxna har shoppat, fikat och ätit mat. I och med att det är Trolldagar tog vi oss en tur ned till centrum och kikade in hos söta Fredrika på Aztrid. Hittade flera Desigualplagg som jag föll för men jag valde en svart klänning som var mjuk och mysig.
Roll over To Zoom In
Roliga detaljer men alla snören ska jag klippa bort eller knyta upp.

På La Villa hittade jag en söt ljuslyckta för bara 39 kronor. När den står i hyllan blir det hjärtmönster på väggen!

Dessutom hittade jag purpurfärgade rosor som jag ska ha i mitt moss- och ljusfat. Kanske pillar lite med det i kväll.

Fredag, fredag underbara fredag!

Helgen framför mig, en skön höstdag idag, myskväll i soffan och förväntan över att träffa sköna männsikor de kommande dagarna. Kan knappt bli bättre!

Lite helgmusik av Eminem och Rihanna:
http://www.youtube.com/watch?v=uelHwf8o7_U

En riktigt god helg till er alla och speciellt till dig Tessan som forhoppningsvis äntligen får en helg hemma med familjen!

Börja träna

På söndag ska jag börja på gymmet igen. Knaprar lite på en kaka och funderar på om jag borde lyfta lite hantlar inför söndagen, förträna så att säga. Ska bli spännande att se vad jag klarar, hur mycket muskler som har försvunnit över sommaren. Det coolaste är att det går så enormt fort att bygga upp muskler. Kroppen är helt fantastisk!

Så var det ju det här med valet...jag röstade som vanligt på socialdemokraterna. Tittade nog 5 gånger extra på lapparna så att det inte var sverigedemokraterna det stod på lappen! Nu i efterhand så känns det som att jag borde ha röstat blått bara för att de skulle få majoritet men samtidigt känner jag att jag är så emot mycket av deras politik så det GÅR bara inte. Har så svårt för att svaga och fattiga ska få det sämre. Sjukförsäkringen är ett skämt som den är nu, många som är riktigt sjuka i cancer eller något annat livshotande ska ut och jobba. Det är något som jag inte kan ställa mig bakom. Så blir det omval är jag fortfarande rosenröd, antar att det lär vara många andra som hoppar över till det andra blocket. Synd om det kommer bli en trend. 

Nu drar lights in Alingsås igång! Vi har inte varit där på tre år, har alltid kommit ngt i mellan. I år ska vi verkligen försöka komma dit. Lite svårt nu när pytte inte åker vagn längre, när det väl är mörkt ute är hon trött och orkar inte gå runt. Kanske kan bädda ned henne i skrindan fast det kanske blir för skumpigt på kullerstensgatorna?
Sist vi var där hade jag telefonen i innerfickan och väntade på samtal om en ny lever. Var rätt risig då men klarade att gå runt i Nolhaga med syrran och hennes familj. Då var vi sex stycken och nu är vi sju!
Emma är så rolig, hon äter saltgurka, oliver och är nästan löjligt förjust i alla såser och röror. Vitlöksås, ketchup och senap slevar hon in-alltså bart. Hon skulle kunna äta det istället för joggi på morgonen! Sötingen!

Det var verkligen gött att komma tillbaks till jobbet idag, alla ordinarie där igen!


Chokladkakor i två varianter.

Satt och bläddrade igenom gamla Allastidingar och hittade två kakrecept som verkade vara goda-de var det också!

Längst bak, Chocolate chip cookies och framtill Krämigt sega godbitar.


Chocolate chip cookies
175 g avsvalnat smält smör
3 dl farinsocker
1 ägg
1/2 dl mörk sirap
5 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
200 g choklad

Vispa smör och socker
Tillsätt ägg och sirap
Blanda ihop och ned de torra ingredienserna
Hacka chokladen grovt och rör ned i smeten.
Klicka ut 24 st på två plåtar med bakplåtspapper
17 minuter i mitten av ugenen i 175 grader

Min fina bunke från Ullared!



Krämigt sega godbitar
125 g mörk choklad (smält och ha i smeten)
125 g smör
1 ägg
2 1/2 dl farinsocker
1/2 dl vispgrädde
4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
75 g marshmallows
150 g choklad (hackas och rörs i i slutet)

Smält choklad och smör över vattenbad, låt svalna.
Vispa ägg och socker.
Rör i grädden och chokladsemeten.
Blanda i det torra och sedan choklad och marshmallows. (mini el delade)
Rulla 20 bollar och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader i 12 minuter eller tills kakorna spricker på ytan.

Inga nyttiga hälsokakor...fast vad gör väl det!


När man ser det här måste man ju...
Provsmaka!

Båda sorterna fick med beröm godkänt. Jag gillade den mörka med mjölk till mest och de två andras favorit var den ljusa.

Första jobbet. (Barnarbete)

Kajsa har länge frågat om hon inte kan få ett jobb, hon har hört oss berätta om när vi gjorde små uppdrag som barn och för det fick en peng. Så jag kom på att äppelplockning är ett bra arbete. Eftersom febern är bättre så borde ju inte frisk luft vara någon fara så vi gick ut och plockade.
Det började bra med att Kajsa plockade och jag fotade lite i trädgården. Efter några äpplen lockade gungan och sedan kom hon på att vi ska samarbeta, fast att hon ska tjäna pengarna. Ganska smart!

Verkar vara ett äppelår, lika många äpplen kvar på trädet som i skottkärrorna.

Vardagsrumsbordet har blivit lite höstigare.

Älskar att tända massor av ljus på kvällen!  

Fynd och minneskupa

Älskar att fynda bland mina egna grejer! Idag har jag hittat 4 mortlar som jag ska arrangera med ljus och mossa.


Läcker med öron.

Ett lås hittade jag med.

När jag var i Nossebro var jag inne hos Emma på Dekåra, såg ett fint fat med glaskupa i skyltfönstret som jag köpte. Funderade lite på vad jag skulle ha i. Blev så här:

Kort på vem jag tror är pappa och farfar.

Dessa flaskor hittade vi när vi grävde ut under grishuset!

Ett gammalt sprucket fickur och pärlor från myrorna.

En ärvd fingerborg och lavendel från Ingalills trädgård.

Sova på soffan

Natten spenderades på soffan, ingen skön sömn alls! Vaknade av att ögat var ihopknökat när det hade legat pressat mot den hårda soffan.
Anledningen till soffsoveriet var att en i familjen hade 40 grader feber och en kräktes...mysig smitthärd att leva i! Peppar, peppar mår jag ån så länge bra. Håller tummarna för att det ska gå en antal timmat så att medicinerna hinner tas upp i  kroppen om jag skulle kräkas. Båda mår iofs ganska ok nu!
Hoppas att jag slipper bli sjuk, i morgon ska jag till läkaren och det känns rätt angeläget att komma dit och prata om hur vi ska gå vidare. Om det finns möjlighet så hade det varit skönt att bli lite piggare och gå upp lite i vikt.

Ute verkar det vara en underbar dag! Solen skiner och himlen är klarblå bakom några små moln. Om Kajsa piggar på sig vore det skönt att få lite luft idag, bara vara i trädgården en liten stund och plocka upp nedfallna äpplen och smågreja lite.
Nu börjar veckotidningarna/inredningstidningarna visa höstuppsättningar med mossa och ljus och jag blir så sugen på att byta sommarblomman på verandan mot någor mer höstigt. Fast det får nog vänta lite för den kämpar på och rosen har till och med fått nya knoppar.

Det är nog dags att höstfixa i växthuset med, plocka in dynor, mattan och duken. Plantera ned de växter som ska få växa vidare i trädgården och vinterbona för växterna som ska få stå kvar. Ska bli riktigt roligt att göra höstfint där inne, självklart måste det bli höstarrangemang där med!

Lunch med en febrig älskling

När man har över 40 graders feber är man inte alltid lättflörtad med maten så dagens lunch för familjens femåring bestod av:
Hello Kitty glass
2 skorpor med smör
8 amerikanska blåbär
1 passionsfrukt
Ostbågar
Mjölk

Hon är nöjd och glad och jag är nöjd och glad så länge det finns lite i magen.
Hon är varm som en kamin och vi varvar alvedon och ipren. Fläktar med en Bamsetidning när hon är för het och springer och byter vattnet i glaset så fort det blir lite ljummet, det är ju mycket godare när det är iskallt har Kajsa sagt sedan hon kunde börja prata, eller "varmt" men ilsken min  var det i början.
På förmiddagen har vi båda sovit gott och  nu ligger vi i soffan och bara är.

Feber

40.4 Läskigt högt tycker jag men hon är ju också liten. Ganska pigg under omständigheterna och sitter och äter isglass. Jag kände att jag ville skämma bort henne så det hamnade både popuppglass och en prinsesstidning i korgen när jag var på ICA. Just den tidingingen hade hon stått och suktat efter några dagar tidigare. Hon har inte kräkts något mer så jag förmodar att det var en feberreaktion.

Kände mig seg och trött så jag blundade lite och somnade i soffan, vaknade efter någon timma och känner mig lite piggare så nu ska jag faktiskt snöra på mig prommenadskorna och gå en runda!

Skitans

Jaha, då blev dagens träff inställd igen! Kajsa har hög feber och kräktes nyss så det känns som en väldigt dålig idé att ta hit två transplanterade. Iofs skulle vi nog ha det trevligt tillsammans om vi skulle hamna på sjukhuset samtidigt men ändå!
Känns inte helt bra att vara transplanterad och stomiopererad när man tar hand om en liten fjuffa som kräks...sist jag fick problem med magen slutade det men en vecka på NÄL, fast då kräktes jag iofs inte så jag fick ju iallafall behålla medicinerna i kroppen.
Magsjuka utan tjocktarm = vätskebrist på nolltid=vätskedropp på sjukhus. Transplanterad med magsjuka kan betyda att man blir utan avstötningsmediciner över två intag och då blir det sjukhus och mediciner i dropp.
Hoppas att jag slipper det.

Man känner sig inte direkt som väldens bästa mamma när man i stort sett föser undan sitt barn som är sjukt, att Anders får ta hand om det mesta när hon har magsjuka. Men det är ju iaf det bästa, hon mår bättre av att jag är hemma men lite på avstånd än att jag ligger på sjukhus igen.

Vi kommer iaf få en god lunch, har satt in potatis i tunna skivor i ugnen och så ska vi äta rödvinsgrytan till och pannacotta till efterrätt.

Kortminne!

Min älskling fiskade fram ett kortminne och jag var ju genast tvungen att fotografera höstens sista blommor, eller första om man räknar att det är första höstbuketten inne!

Tävla du med!


Fransk päronkaka

Det blev en fransk päronkaka. Hittade receptet på recept.nu

http://www.recept.nu/1.255202/recept.nu_redaktionen/efterratter_godis/frukt_bar/fransk_paronkaka

Den ser god ut men vi får se i morgon. Nu står den och svalnar på köksbordet. Tror att den skulle vara god att ha nektariner i om man inte har päron. 

Höstgryta på spisen

Har sagt det förut men återkommer till det varje gång jag har ett långkok på spisen. Det är så tillfredställande att laga mat från grunden. Att låta köttet puttra i flera timmar tills det blir så mört att det smälter i munnen och alla smaker av grönsaker och kryddor har blandats till en väldoftande smakexplosion!

Dagen har hittills spenderats just som jag hade tänkt, smågrejande iklädd i min illgrönkräkfärgade fleecetröja och väldigt bekväma mysbrallor med häng. Jag har delat en scarf på mitten, den var fin men för lång så nu blir det en till syrran med.

Anders vaxar bilen och Kajsa leker, hon sjunger allt hon leker i den här leken, ungefär som en TV kock.
"Vi är pratande hästar allihopa, nu kan vi få tillbaks, jaja, den var någon som hade en sån här, jaja, alla vi kan vara vänner, skodidodi, lalala."
Hon sjunger högt och med samma melodislinga. Påminner lite om det där barnprogrammet på Bolibompa med ankan, hamstern och sköldpaddan. De sjunger allt de gör. Samma, samma, samma melodi. Undrar hur störda de som sjunger in rösterna måste bli efter en dags arbete.

Jag saknar verkligen mitt minneskort! Alla bilder jag tagit + att jag inte kan ta några nya foton! Får se till att träffa mams snart så jag får igen det.

Funderar på vad jag ska baka för kaka tills i morgon, kanske en fyriskaka skulle passa till kaffet. Eller ngt med nektariner i. Ska googla på lite nya recept, kan vara kul att prova ngt nytt!

Lördagsplaner

I morgon ska jag bara gå hemma i böskläder och greja, lägga mig i soffan när jag känner mig seg, småmuschla med sån´t som blivit liggande. Ska bli så SKÖNT!!!

När vi kom hem idag gick jag och Linda ut och gick en sväng. Det var verkligen länge sedan jag överhuvudtaget fick någon motion så det kändes bra. Hemma igen tände jag alla ljusen i växthuset och så satt vi där medans mörkret tätnade runt omkring oss.
Jag önskar så att de bodde här, även om vi försöker träffas ofta saknar jag att ha henne boendes nära. Vardagsfika, promenader, att bara ringa in och säga att det blev massor av mat, kom hit och käka!

Aj

Vaknade i natt av att det gjorde riktigt ont i magen. Så pass ont att det inte gick att ligga kvar i sängen. Inte alls i samma grad som i somras när jag fick åka in till akuten men som när den omgången startade. Turligt nog verkar det klara sig den här gången. Kan vara en knix på tarmen som gör att passagen stoppas och att det därför gör ont innan tarmen rättar till sig igen. Tydligen vanligt när man tagit ut hela tarmen och sedan lagt i den igen, då ligger den inte som man var skapad från början. Inte så konstigt egentligen att det blir lite tokigt när man tar bort en tarm och sedan nystar ihop den kvarvarande på 8 meter och stoppar in igen. Lite trassel får man nog räkna med.

Nu ska jag snart handla, syrran kommer och passar Kajsa i eftermiddag så vi ska fylla på kylen och skåpen med tacogrejer och fredagsmysgodis.

Ska även passa på och handla till söndagens gäster. Nu ska vi återigen försöka samlas, njurarna och jag. Vi är tre tjejer som blev sammanlänkade på Sahlgrenska när de fick njurar och jag min lever. Nu var det över ett år sedan vi sågs så det ska bli så kul att ses! Ska laga långkoks rödvinsgryta med potatisklyftor i ugn.

Hej hopp!

Klicka på gilla. (tummen upp)

http://www.dinpase.se/

Klicka på min godispåse, Vardagslyx heter den.

Tack!


Övernattning hos mamma

Eftersom Anders var bortrest över natten passade Kajsa och jag på att övernatta hos mamma/mormor. Vi vilade på dagen och på seneftermiddagen åkte vi till Nossebro och mötte upp med Ingalill på Hectors skor. Kajsa fick nya springskor och jag ett par svart skor. Mamma hämtade Kajsa så att jag kunde titta vidare i lugn och ro när hon hade provat klart.


Sedan fortsatte vi vidare upp till mamma och åt världens godaste tacotårta.  Tog bild på den men mitt minneskort sitter kvar i mammas dator. Mormor Ingrid och Ingalill gjorde oss sällskap under kvällen.

I morses åkte vi till bilprovningen, blev ombesiktning för ”krägningshämmaren , höger fram. Lös fastsättning” Det gör mig faktiskt ingenting. Huvudsaken är att bilen är säker att köra. En ombesiktning är ok.

Nu är det dags att åka till jobbet. Idag ska jag ta med mig ett gäng till skogen. Regnkläderna är nedpackade. Ska bli skönt att komma ut men jag hoppas att vi slipper fästingar denna gången nu när borttagningsexperten har semester.

De lila snäckorna verkar trivas, en satt och mumsade brocoli när vi kom hem.


Det hundrade inlägget! :-)

Inlägg nummer 100!
--------------------------------------------------------------

Nu ligger mina lilarandiga snäckor förmodligen i ett brev på väg till Trollhättan! I morgon ska de packas upp, fast först ska jag packa in mig i dubbla plasthandskar, och sedan får man kolla att de är pigga och krya. Om allt ser bra ut får de flytta in i akvariet.
Det är så roligt att sitta och titta på en av klogrodorna, han har adopterat en av snäckorna och hänger hela tiden i hasorna på den. Trodde att han skulle tyka och nafsa på den men han ligger bara där och myser.
--------------

Och så ett facebookavslöjande värt att uppmärksamma:

Grattis Pernilla till förlovningen! <3

Dagens ros

Dagens ros går till de fina människor som jag har runt omkring mig på dagarna! Tack för att ni är så rara!

Dagens ris går till människor som jag anser vara oförstående och ohjälpsamma.

I dag börjar Pyttes gympa, ett gäng femåringar som skuttar omkring och har det kul under en timma. Roligtl att det kommer igång igen.

Brödreceptet.

Här kommer brödreceptet som efterlysts:

50 g jäst
6 dl vatten
4 dl havregryn
1/2 msk salt
1 msk socker
8- 11 dl vetemjöl
(om man vill kan man tillsätta pumpafrön, solroskärnor och loppfrön)

Lös jästen i en del av det 37 gradiga vattnet. Häll på resten av vattnet, havregryna och salt+socker.
Arbeta in mjölet lite i taget och knåda väl.
Låt jäsa i 30 minuter.
Knåda ihop degen och dela i 16 bitar, lägg på plåtar och låt jäsa 25 minuter till.
Grädda i 250 grader i ca 10 minuter.

Fika med nybakat bröd och fina presenter.


Vi fick sällskap av Bernth till fikat så vi blev för många för växthusfika så vi fikade i köket istället. Sedan gick vi ut och bara satt där, pratade och Kajsa hämtade MEMO som några spelade.

Anders bakade väldigt gott bröd.

Kopparna från Myrorna.

Presenter från svärfar.

Ingalill hade med sig var sin bok till mig och Anders, han fick "Killen vid grillen" och jag fick "TIDLÖST". Min bok skulle läsas i växthuset.
Hittade en text i den som jag tyckte mycket om.

DU FÅR INTE VÄLJA
HUR DU SKALL DÖ.
ELLER NÄR.
DU KAN BARA
BESTÄMMA DIG FÖR HUR DU SKALL LEVA.
NU

(Joan Baez)

Prover i morgon.

I morgon är det dags att lämna prover, känns pirrigt. Varje gång det har dragits ut till 4 veckor mellan provtagningarna har det skitit sig. Nu är det fyra veckor sedan och jag tror att det är typ andra eller tredje gången på dessa snart tre år som vi har dragit ut så länge på provtagningsintervallen. Varje eller varannan vecka har det normalt varit. I perioder flera gånger per vecka. 
Nu längtar jag efter mamma och Ingalill som är så snälla och kör hit Anders bil idag. De kommer till eftermiddagsfikat. Det blir kaffe i de små kopparna från myrorna och kladdkakemuffins. I växthuset givetvis.
Nu ligger jag och vilar, även om gårdagen var trevlig så blir jag trött av en heldag, vilade iofs en hel del där med men jag blir sliten.
Måste nog iallafall börja fundera på att duscha...ingen lust att resa på mig alls!

Kalas för kusinerna.

I går var vi hos moster och firade kusinerna som fyllt år.
Vi började med lunch, en köttfärssås som skulle få alla italienska stjärnkockar att bli gröna av avund! Mmm så god!
När de andra i släkten kom dit började vi med den traditionella godistårtan och därefter var det dags att lägga i kräftburarna.



Två av de som jag älskar mest i världen!

Efter det var det dags att baka pizza i Emmas hus!




Vi var flera bakom kameran, bla vår nya familjemedlem Jessica som är väldigt bra på att fotografera.  Vi har samma kamera så hon lärde mig hur man ställer in kameran för att få bättre bilder. Väldigt roligt!

Efter pizzabak var det dags att se om det fanns några kräftor i burarna, det var hela tolv stycken som vi kokade och provsmakade. Jättegoda!




Sammanfattningsvis var dagen helt underbar! Att spendera tid med de man älskar och göra mysiga saker tillsammans, det är livet när det är som bäst!
Tack för en fin dag mosterproster med familj!

Fredag kväll

Efter jobbet var jag och lilla K och skulle hitta luvtröjor till henne, allt har blivit för litet och som vanligt så smäller det bara till och allt är pyttigt på samma gång! Vi var runt på de vanliga kedjorna och ALLA har figursydda tröjor på flickavdelningen...helt sjukt! Kajsa har fortfarande en liten rund barnmage så det blir väldigt tarmigt och taight. Fattar inte att de inte kan ha vanliga, sköna kläder som inte smiter åt! Det blev iaf en grön tröja från pojkavdelningen, den var för ovanlighetens skull inte pojkig med siffor och tryck utan bara med en liten stjärna på bröstet. Vi hittade även en ofigursydd tröja på ICA maxi!
När vi var där skulle vi också handla lite frukostmat, konstigt nog hamnade det både ostbågar, salta nappar (två påsar!) och Dumle snacks i korgen... inte bra att handla när man är hungrig!

I dag har det varit en riktigt skön dag på jobbet, lugnt och harmoniskt. Fredagsglada föräldrar, fröknar och barn! Jag gillar att jobba till 16 varannan fredag, det är en så go stämning!

Lika härligt är det att komma hem, fredagslanda med min familj och veta vad helgen har att erbjuda.
I dag känner jag mig genuint lycklig!

I gott sällskap av Salta Katten

Efter en lång dag med många känslor var det skönt att lägga sig i soffan med lite godis och bara koppla bort världen.

Salta katten, en klassiker!

I dag är jag extra tacksam över min fina, fina familj. Älskar dem så mycket!

Hockeysnus.

Ligger i soffan och tröstäter hockeysnus. Har fått tillbaks ledvärken men denna gången i högerhandens fingerleder. Har bara haft ont i handlederna innan så detta känns aningens handikappande då man använder fingrarna på ett annat sätt. Alla autoimmuna sjukdomar är ju liksom släkt så man kan drabbas av inflammationer på olika spännande ställen i kroppen. Tarm och lever har jag ju redan klarat av så nu är det väl dags för nästa.  Jag har iaf bestämt att jag tänker fortsätta pyssla och fixa hur söndervärkta fingrarna kommer bli, det ska inte sjukdomen få ta ifrån mig! Fast det behöver ju inte alls bli så, om jag har tur så är det övergående, det har det ju varit i handlederna.

Just det, jag har varit på PB Home idag. Så fantastiskt fina (och dyra) grejer där. Hittade en ram med uppspännt tyg i + att det var ett nät i metalltråd fastspännt över. Egentligen tänkt att ha foton i men jag har hängt upp fickur i den. Tror att den kommer bli fin i tornet. Ser fram emot att gå på deras torsdagsrea!




Hög igenkänningsfaktor!

Detta skulle kunna vara ritat utifrån mig när jag har PMS! :-) Tycker den är helt underbar!

Den som tecknat serien heter Emelie Wedhäll. http://serier.dinstudio.se/news_1.html

Julstrut

Helené, testade att göra enligt mallen, fungerade rätt ok men det var lite joxigt att få snyggt längst ned i struten.

Cardstock i rött, stämpel från Panduro färglagd med Promarkers.


Vem skulle inte bli glad av en strut fylld av gräddkola och marshmallows!

För ett år sedan.

För ett år sedan låg jag på Sahlgrenska med avstötning. Det känns som att det var alldeles nyss. Levern har inte helt återhämtat sig efter den pärsen och mina levervärden ligger från och till över gränsvärdena.
Det är konstigt hur man bara genom ett telefonsamtal ändrar fokus i livet. Från jobb, barnhämtning på förskolan, vad man ska ha för kvällsmat kommande vecka till att överleva. Hela livet sätts på pause och man kommer in i sjukhuslunken iklädd, om man har tur, sjukhusbrallor i storlek 70 kg. Har man otur finns det bara 100 kg brallor kvar. :-)

Fördelen med dessa sjukhusbesök är att man träffar fantastiska människor, får ta del av deras livshistorier. Det finns mycket glädeje och sorg på transplantationsavdelningen. Allt från de som blivit öppnade för att få en lever men blivit tvungna att sys igen igen för att läkarna hittade cancer till de som knappt kunde andas och nu sitter med nya fina lungor och andas, verkligen ANDAS, och njuter av varje andetag.

Idag ska jag gå och jobba, sedan ska jag hämta Kajsa på förskolan och sedan ska jag laga köttfärssås och spagetti. Och jag ska i varje ögonblick njuta av att jag är hemma och att jag kan!


Dagens inköp.

En timma på Överby och mycket gladare och lite fattigare.
Handlat vardagstoppar samtidigt som jag blundat för alla snygga plagg som behöver strykas. Känns bra att ha lite lite nytt, höstigt och lagom stort att ha på sig.
Kajsa är och leker hos sin bästis så jag och Anders åkte ut tillsammans. Veckohandling blev det när vi ändå var där.
Nu känns det väldigt bra att vila en stund innan vi drar igång med att laga tacos.
Ett par höstskor blev det med, trött på att alltid gå o gympadojor på jobbet.

En ny scarf till samlingen! Från Indiska.

Perfekta linnen att ha under toppar. Från Gina Tricot.

Sköna mjuka bastoppar från H&M

Tröja i mjukistyg från H&M

Nöd och lust.

Så var det ju det där med nöd och lust... Idag (istället för att ha en skön dag i lung och ro) har vi åkt bil och bil och bil. Anders har köpt en ny bil, eller en gammal bil egentligen, som skulle hämtas vid Heden + att gamla tjänstebilen skulle tillbaks till jobbet. Detta innebar att jag har kört bil i Göteborg! Alltså I Göteborg!!! Det hade jag lovat mig själv att aldrig göra. Körde ju liksom lite intill när jag och Bylund+ Tapper var i Ullared men detta var mer i smeten.

Turligt nog skulle Anders hem och greja lite med däck innan vi skulle vidare till ytterligare en anhalt så jag och Kajsa kunde smita in på antikladan. Fick med mig två antika och två helt oantika grejer hem. En del av grejerna ingår i min (inte helt) hemliga plan om hur vi ( dvs jag) ska inreda det kommande tornet. Jag ser framför mig precis hur jag vill ha det!


När vi äntligen var på väg hem till Hallevadsvägen så såg vi en bekant gångstil. Visst, det var Marita som var ute och brände kalorier inför kvällens utsvävningar. Hon blev genast blev förtjust i cabben, hon brukar iofs hålla med Anders i det mesta... Hmmm.

Klädbrist

Två dagar i stäck har jag insett att jag inte har något att ha på mig. Först när vi skulle ut och käka med jobbet, dvs snyggkläder, och sen vardagskläder till jobbet idag. Allt nytt jag köpt det sista är sommarkläder och när jag plockar fram höstkläderna så hänger de på kroppen. De flesta är inköpta när jag vägde runt 6 kilo mer. Har ingen lust att köpa en massa nytt som kanske blir för litet om ett tag men jag är nog tvungen att hitta lite basplagg iaf.
Så här snyggt blir det nästan varje gång jag ska ta på mig något nu för tiden... Bra att det är helg så att jag kan sunka runt i mysbrallor och Anders avlagda luvtröjor!

Fick ett erbjudande med massor av rabatt från La Redoute + att man skulle få smink från Make Up Store. Idag kunde jag hämta paketet. En tröja var det föresten som jag skickade efter.



Skönt att det är helg! I kväll ska jag inte göra någonting förutom att slappa. Det får nog bli hämtmat. Älskar att kunna ligga i soffan och veta att morgondagen är helt fri att göra vad man vill på!

Just det! Måste ju visa min nya vinterhatt!

Borde gå och lägga mig

Trött efter en lång men lyckad dag. Jobb och sedan ut för att fira av Karin som slutat på jobbet. Gott käk och trevligt sällskap!
Skulle egentligen gå och lägga mig när jag kom hem men var ju tvungen att kolla hur det gått för Tessan idag sedan så hamnade jag här...
Väldigt skönt att det är fredag i morgon, inga speciella helgplaner förutom att jag vill till Tygladan. Nästa vecka kommer bli en tung vecka så det kan nog vara skönt att ha en lugn helg.
Nej, får gå och lägga mig nu och se om jag eller kaffet vinner!

Tygladan.

Någon som är sugen på att följa med till tygladan i helgen?

Kvällsfika

Har aldrig varit en kvällsfikaperson men iom min medicinering så måste jag alltid äta något vid 20.30 när jag tar kvällsmedicinen. Hela eftermiddagen har jag sett fram mot att sätta tänderna i en bit nybakad vaniljkaka och det var verkligen gott! Det blev faktiskt två bitar.


Vaniljkaka
3 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten

Klet
125 g smör
1 msk vaniljsocker
1 dl mjölk

Vispa ägg och socker fluffigt, rör i allt annat. Häll i bröad form. Grädda i 40 minuter i 175 grader. Låt svalna. Koka ihop fyllningen. Kommer bli blaskigt. Dela kakan på mitten och häll på blasket på båda bitarna och lägg ihop. Låt stå och gotta till sig ett tag.

Döda blomflugor!

Recept på dödsvatten:
vatten
diskmedel
socker
vinäger

Tjoffa ihop allt i ett glas. Vänta på att krypen ska flyga dit och drunkna. Väldigt, väldigt effektivt!
-------------------
I morgon ska vi jobba/gå till förskolan. Hostan har avtagit och K är feberfri. Skönt om det kan bli en normal vardag igen. Nu på förmiddagen har jag avklarat en del måsten så nu kan jag med gott samvete lägga mig en stund!

RSS 2.0