Halsbandstävling!

Hej alla underbara bloggläsare!
För att fira att jag börjar jobba 75% i morgon lottar jag ut ett av mina glashalsband.

Samma regler som vanligt:

1 lott om du kommenterar inlägget.

2 lotter om du kommenterar inlägget och länkar till tävlingen med bild i din blogg. Glöm inte att ange din bloggadress!

Smycket är gjort på svart opakt glas, har tre stränger dikroiskt glas och ett läderband med förlängningskedja. Tävlingen pågår till Alla hjärtans dag, dvs 14/2.

Lycka till!

Kramar från Malin

Taadaaaa...hyllan!!!

Äntligen, äntligen är den uppe! Min tankeverkasamhet har varit fullt upptagen med att fundera hit och dit på tallrikshyllor, kökshyllor och hur man kan bygga att jag knappt vet vad jag ska fylla tiden med nu! Tur att jag ska börja jobba 75% i veckan!
Så här blev det.

Jag hittade en fin karbinhake som jag tyckte passade. Jag kunde väl inte veta att den var till båten? Den är iallafall min nu, bara min! Filmis på Brigitte Bardot. Tur att mamma sparat på lite saker.

 Liten kanna, Milou, från Mixin.

Mandelkvarn köpt på Antikladan.

Koppar från GreenGate.

Små burkar med sött strössel i. Idén snodd från min favoritbloggare Underbara Clara.

Från vänster Vineta, Gefle- Klockor och Gröna Anna. De två sista hittade jag i förrådet när jag letade efter en såssnipa i porslin att ha en blomma i.

Ha en skön söndagskväll, i morgon är det en ny vecka!
Kram Malin

Anslagstavla för foton och annat smått och gott!

Det blev inte som jag hade tänkt med hyllan och uttrycket "Kill your darling" belv smärtsamt tydligt. Fick tänka om en aning och nätdelen som skulle blivit utrymme för muggar på S-krokar blev istället en anslagstavla.

De fina fotona har Bylund tagit.

Målat med ett lager råvit färg och skrapad men penselskaftet.

Ett gammalt foto på mormor, morfar och mamma uppklädda för bröllop. Alla damerna har fantastiska klänningar! Ram 20 pix på Erikshjälpen.
Trots att det inte blev som jag hade tänkt tycker jag att det blev bra!

Snart är hyllan uppe!

I morgon kommer min kökshylla upp! Längtar så tills jag kan börja ställa i porslin och annat. Hyllan är målad i ett lager halvmatt råvit färg och skrapad för att möbelns orginalfärg ska skymta fram. Jag har inte slipat utan bara skrapat med penselns skaft. Så håll utkik, imorgon kommer det bilder!

Armband

Nu har jag testat att göra tygarmbandet som jag skrev om, fungerade riktigt bra att vända tygkanalen med en rouleau vändare. Hade inte fått bandavsluten så jag limmade på lite knallrosa band i ändarna för att dölja fransarna. Ville ju bli klar nu!

Samma armband olika ljus.

Trevlig helg!

Inomhusfönster

Kikade i Sofias fina blogg, Hildas hem, och blev inspirerad att visa er vårt inomhusfönster.
(titta in i bloggen, verkligen värt ett besök om dagen!)


En 70-talsgubbe vaktar i köket.


Fungerar den här?

Vad tycker ni, duger bannern?

Bannerproblem

Som ni kanske ser så har jag en ursel banner. Ska fixa det under dagen.

Panduroleverans

Fick just ett sms om att jag har ett paket att hämta från Panduro. Så snabb leverans har jag aldrig varit med om tidigare. Beställde i går och redan nu på förmiddagen är det framme. Kul att ha något att greja med i helgen. Fortfarande inte frisk men tillräckligt bra för att börja bli uttråkad. Ska sy ett armband i ljusblått tyg.

Ska bli av den här modellen. Kul att prova något nytt.

(bild från Panduro)

Tävla om keramik.

Tävla gör du här.

 


Inte stilrent alls!

Kommer ni ihåg gratulationskorten som fanns förr? Ja just Gratulationskorten inte grattiskorten. De som var skimrande med rosor och violer. Hade man tur så var det dessutom ett av de där som ändrade färg om man vickade lite på det så det skimrade i rosa eller lila. I bland var det kortet som hängde med längst, när leksakerna var undanstoppade i ett skåp så hängde kortet kvar på den obligatoriska anslagstavlan. (alla hade anslagstavlor på den tiden)
Det var i regel mormor och morfar som kom med just de korten, de som var vackrast.

När jag altrade en tändsticksask ville jag inte alls vara stilren eller altra i en lantlig vit stil, jag ville ha känslan av glada färger, blommor och bara ösa på med det som var sådant som jag gillade när jag var liten. Glasknappen, helgjuten i glas, var precis en sådan sak som jag älskade! Mormor hade en stor burk med knappar i alla möjliga former och material som jag och syrran brukade gräva i. Vi sorterade sittandes på det blå överkastet i mormors och morfars säng. Glas för sig, trä i en annan hög och så de speciellt unika i en liten hög på sidan precis bredvid de röda i plast.
Nu har jag själv en sådan burk med massor av knappar i alla möjliga färger och former och jag tror att om jag plockar fram den så kommer K vara lika fascinerad som vi var.

Söta minimuggar från GreenGate.

Här hemma är det fortfarande snörvligt och förkylt. Grämer mig lite över att jag förmodligen kommer missa morgondagens avfirande av Marita med jobbet. Hoppas på mirakulöst tillfrisknande! :-)

Ta hand om er! / Malin

Vinnaren av brickan är...

Marita


Grattis!

Sista dagen att tävla om brickan!

Perfekt som fat för blockljus!


Tävla här.

Återbruk, helgerån eller miljötänk?

Nu är hyllan redo att spacklas och målas. Jag är hur nöjd som helst! Frågan är om det är fel att köpa en väldigt speciell möbel för att göra om den till en hylla? Nu är det iaf gjort! Det var en välgjord pryl och deltaljerna blir läckra i hyllan.
Det blir inget gjort på målningsfronten för jag spenderar dagen i soffan och sängen. Har blivit förkyld. Igen. Suck!
Började morgonen med att lämna rutinprover och de var bra.


Tjuvtitt på hyllprylar.

Kramar från Malin


Börjat bända och bryta.

Nu har jag börjat att bygga min hylla till köket! Så kul och den blir inte alls som jag hade tänkt mig. Jag utgår från en gammal möbel och utifrån vad den har för delar skapar jag den nya hyllan. Klarar det med lite hjälp från A. I bland behövs det muskler, det är bara så!
Nu ska jag gå och fixa mig en smarrig fika och en stor kopp te, skulle kunna äta hur mycket som helst känns det som!

Ny bakgrund...

...finns att hämta gratis på 

http://www.grsites.com


Nu blommar det!


Hjärta

När jag fyllde 32 fick jag ett hjärta av min syster nu när julen är borta passade det bra i köket. Försöker få in blå och blågröna detaljer för att "våra" till det lite.



Nu ska jag strax åka i väg till antikladan, om ni bor i närheten av Trollhättan så är det definitivt värt ett besök! Fullproppat av loppissaker, 50-talsprylar, lantliga möbler och andra underbara pryttlar! Fast en liten varning-om man väl äker dit får man abstinens om det går för länge tills nästa besök!

Trevlig helg!!!

Skön låt.

Hörde den här låten på radion i dag och gillade den så mycket!
Lyssna här.


Vår i rosa.

Hittade så fina fusktulpaner, tyckte att de såg riktigt verklighetstrogna ut så jag köpte en bukett. Tanken var att ha dem i en vas men på vägen dit hamnade blommorna i ett fat på fot.
Älskar alla sorters lökväxter men det blommar över snabbt så i bland får man faktiskt fuska lite.


Mina glassmycken har inte gått att byta länk/läderband på så jag beställde stela halsringar. Nu kan jag byta efter vilket humör jag är på. I dag vill jag vara rosa.


Visst är det skönt att det är helg? Bara härliga, energipåfyllande saker inplanerade!

Önskar er en skön helg!

Kramar/ Malin

Bara fejk!

Hur kul som helst med alla reaktioner jag fått både här, på facebook, via sms och face to face över mitt plattade hår och löslugg. Det är ju bara tillfälligt, så fort jag blöter håret kommer det vara lika turbokrulligt som vanlig! Det är ju liksom jag även om jag många gånger hade önskat att mitt hår var rakt och så där löjligt lent och blankt.

I dag var jag hemma sent från jobbet, på bordet låg det ett brev  med en uggla i! Gissade att det var Bylund som skickat den för det fanns inget mer än en liten lapp i och visst var det så, tack vännen!


I helgen kommer mer bilder på smått och gott!

Kram/Malin


Lugg

När jag klippte mig i dag så plattade frissan håret. Var tvungen att testa min löslugg för nyansen på luggen är rätt lik min nuvarande hårfärg. Rätt stor skillnad med rakt hår + lugg, eller vad tycker ni?

I feel good!

När folk har frågat hur jag mår idag har jag svarat BRA! Det var länge sedan som jag kunde svara det och verkligen mena det. Det är skönt att höra sig själv säga det. Jag Mår Bra!!!
Har varit fullt upp idag, varit på sjukhuset några timmar och gjort en ny cellceptkoncentration, klippt och slingat mig och fixat med lite annat. Med den orken jag har just nu känns det bra att gå upp till 75%, hoppas att det håller i sig, jag gillar att må så här!
Skulle ju visa min sockerlåda.


Kramar/Malin

Ny tävling hos mig!

Jag tyckte att det var så roligt med en tävling att  jag fortsätter! Den här gången lottar jag ut en liten silvrig bricka. Den är 18 cm i diameter och passar perfekt till ett blockljus, småkakorna eller till att lägga smycken på! En dekoration i sig själv om man bara vill ställa den på högkant i en hylla.
Samma regler som förra gången:

1 lott om du kommenterar inlägget.

2 lotter om du kommenterar inlägget och länkar till tävlingen med bild i din blogg. Glöm inte att ange din bloggadress!


Tävlingen pågår tom den 26/1.

Lycka till!

Ett kvällsryck.

Var just vad jag fick! Har hittat en sockerbolagetlåda! Har varit sugen på en sådan men de är inte helt lätta att hitta men så för några dagar sedan sprang jag på ett finfint exemplar. Skitig och dammig var den så i kväll har jag skrubbat den med diskmedel och så fick den sig en rejäl dusch i badkaret. Nu väntar jag på att den ska torka så att jag kan lägga i en innerpåse jag sytt av gamla örngott.
Så fort det är färdigt lägger jag givetvis ut foton!

Kram från Malin

Tävla om fin bakform mm.

Ta chansen att vinna de här fina sakerna! Tävlar gör du här.

Jag kunde inte motstå...

Nej det var helt omöjligt att motstå den här lilla fiffiga burken. Har samlat på mig en massa fina pryttlar som ska stå i min hylla/tallrikshylla, de står bara och väntar på att den förbenade hyllan ska komma på plats! Men det verkar som om att det kommer dröja! Hittar ingen hylla med de perfekta måtten så jag ska bygga en själv men jag motarbetas av sjukdomar och fastfrusna dörrar till verktyg! Fast det kanske bara är jag som inte åker ut och nöjeshandlar när det kräks i familjen? Saker man måste göra måste man ju men har inte samvete att åka ut bara för att det är kul.
Tills hyllan kommer upp får jag gå och fingra på alla söta saker och det sägs ju att den som väntar på något gott...


Det har ärligt talat inte blivit något gjort i dag, vi sov en lång stund allihop och övrig tid har vi bara degat, 2 i soffan och jag på behörigt avstånd.
Tre glashängen har åkt in i ugnen med, nya sortes glas så jag är väldigt nyfiken på resultatet!

Kramar från Malin

Vinnaren är...


Märta med bloggen Ängs gård.
Grattis! :-)

Magsjuka

Det har varit en LÅÅNNNNNNG natt! Kajsa har magsjuka och har varit uppe hela natten. I det läget släpper jag allt och går ned till soffan. Anders får ta allt. Levertransplanterad, stomiopererad och diabetiker en kass sjukdomsbild när det gäller magsjuka. Räcker med en av varianterna för att hamna på sjukhus om man får magsjuka!
Det är svårt att inte få ta hand om sitt barn, när hon är dålig vill man ju vara där och ta hand om henne. På morgonen ropade Kajsa ned till mig. "Mammmmmmmaaa, jag har kräkts 12 eller 13 gånger!" Stackars lilla pytte!

Har förberett lite, fyllt på medicindosetten och sett till att foppatofflorna är rena om det blir inläggning för mig. Fast om vi har tur så slipper jag få det!

Det blir en lugn dag i dag, hade tänkt att åka till antikladan men det känns inte bra att åka runt och sprida bakterier så jag håller mig hemma. Fick tag på vackert glas i går så jag ska pilla lite med det och så ska jag göra i ordning sakerna jag köpte på Erikshjälpen. Känner mig nästan lite yr av sömnbristen så det är skönt med en lugn hemmadag.

Ha en go söndag!
/Malin

Tävla om spetsar.


Gå in till Marias hörna och tävla om fina spetsar!

SISTA DAGEN ATT TÄVLA!

http://iminagommor.blogg.se/2011/january/tavling.html

Konstiga paket att hämta ut!

För några dagar sedan fick jag en paketavi i brevlådan. Jag hade inte tid att hämta ut paketet förrän i dag. Vid lunch fick jag ett sms med en till paketuthämtning, blev väldigt fundersam för jag kunde bara komma i håg att jag hade beställt från ett företag! Så fort jag slutade jobbet åkte jag och hämtade paketet på det ena utlämningsstället-japp det var det jag hade beställt. Vad var nu i det andra paketet? Väldigt nyfiken åkte jag till nästa utlämningsställe. Ett halvstort, rektangulärt paket. Snabbt ut till bilen och använde bilnyckeln för att få upp tejpen. Åhhhh!!!!!! Quilten som jag så gärna ville ha! Älskade syster hade skickat efter den till mig! Blev så där bubblande pirrigt glad!


Trevlig helg på er!

Kram från Malin

Farliga skorpor!

Ibland så tänker jag ut så bra saker, tex ny skorprecept. Ni som känner mig vet vid det här laget att jag snöat in på att baka skorpor eller biscotti utan mandel. När man tänker ut så där riktigt svinbra saker så vill man ju gärna att det ska bli lika bra som man har tänkt...
Så här var det iaf.
Mmm, skorpor med hallon och blåbar-det är nog gott! Det borde ju vara jättebra att lägga i bären när de är frusna så blir det inte en massa bärsaft som färgar degen. Sagt och gjort, jag smälter smöret, blandar i bären i mjölblandninen och ska sedan bara knåda ihop allt. Vad händer då? Jo bären fryser givetvis smöret, det går inte att få ihop degen, mina händer får nästintill frostskador och tillslut så smälter bären (de som inte rullat ned på golvet) och degen blir blå och väldigt, väldigt kladdig.
Jag tänker ut så bra saker men det är synd att bären inte fattade hur bra det var.

Inte riktigt lika färgglada efter gräddning! Blev rätt goda men definitivt inte värda jobbet! Nästa gång ska jag testa äpple kanel.

Kram/Malin

Ryggläge

Efter en dag på jobbet är det skönt att lägga sig en stund på rygg. Kajsa är söt och klappar mig på fötterna, hur gott som helst! I går var jag på Erikshjälpen i Vänersborg, hittade lite smågrejer. Bland annat en lampskärm till hallen och tavelramar. Ska fota och lägga in bilder så fort jag hinner och orkar.
Fick höra att det var fler än jag som hade haft en konstig sjuka, bara feber och inga andra symptom fast man är rätt utslagen. Kan varit det som jag hade men att jag inte fick så hög feber pga medecinerna.

I dag visar jag några av mina turkosa halsbandshängen. Lite karamelliga.


Ha en fin kväll!'
Malin

Udda flaska

Mina släktingar är så goa, istället för att slänga saker tänker de att den här kan nog Malin gilla. Den här flaskan ett exempel på det.

Jobba, jobba, jooobba!

I samråd med min läkare och min rara försäkringskassehandläggare har jag kommit fram till att jag ska prova att jobba 75%! Det känns roligt och lite läskigt. Är rädd för att misslyckas, att jag inte ska orka. Men om jag inte provar så kan jag ju heller inte veta om jag orkar eller inte, det kanske går kanoners!
Jag tror att det kommer gå bra de veckorna när det inte händer så mycket på fritiden och att de veckor när det är sjukhusbesök, provtagningar osv blir tuffare. Vet inte riktigt hur jag ska pussla i hop det när jag ska göra vissa undersökningar, inte så kul att ta ledigt varje gång men jag hoppas att det blir färre och färre undersökningar som tar lång tid.
Börjar på 75% den 1/2 så håll tummarna för mig att det kommer gå bra! Jag vill så gärna klara av det här!

Malin

"Vill du ha mat lilla ankan?"

Fågelmatning på spikön.
Frisk luft, lite motion och mätta fåglar. Hur bra som helst!




Nostalgi

När Kajsa sov över hos mormor sydde de små kuddar till Pet Shopsen och en prydnadskudde till K. Hon fick välja tyg själv. De hittade gamla tyger från när jag var liten och mamma skickade med några stuvar hem. Väcker många minnen! Så nu funderar jag vad jag ska sy, ska bli en liten påse till min iPod och kanske en shoppingpåse.




I dag mår jag BRA! Nu verkar vad det än nu var ha försvunnit ur kroppen! Hoppas att ni också mår fint!

Kramar från Malin

Florabilder

Har du liksom många andra fallit för florabilderna? Jag tycker också att de är fina! Tänkte rama en liten bild från en gammal florabok, funderar på att ta en viol.

Men de här böckerna får vara i fred!

Glöm inte att tävla!


http://iminagommor.blogg.se/2011/january/tavling.html

Då kan du bland annat vinna en liten glasburk!

Min lilla vägghylla

Tidig morgon med läkarbesök. De tog virusprover och jag fick ta bort järnet. Skönt! Så nu får vi tro att jag kan hålla uppe järnnivån med vanlig kost! Känner mig lite piggare i dag! Ska prova att vara lite mer aktiv nu på förmiddagen så att jag ser vad kroppen klarar av.
I går gjorde jag i stort sett bara en grej på hela dagen, det var att byta saker i min vägghylla. Var trött på de murriga plåtburkarna.
Nu går det i silver och blått.

Det känns som att det fattas något i hyllan. Skulle gärna ha en grön växt på toppen av hyllan som hängde ned en bit men vilken hängväxt klarar att stå relativt mörkt?

Kram från Malin

Testa din tur! Tävla hos Malin´s hus!

Det du kan vinna är en tygpåse och 4 fina handdukar.

Gå in till Malin och tävla!

Burkar i julstrumpan.

Hej!
De här fina burkarna fann jag i min julstrumpa!


Eftersom jag fortfarande är dålig så finns det inte så mycket att göra. I går kväll var jag lite piggare så jag röjde i tvättstugan men när jag var färdig och gick ut i köket så ville inte benen bära mig. Fick hjälp till soffan och där låg jag resten av kvällen. Märkligt det här! Ska till min läkare i morgon bitti så vi får se vad han hittar på. När man ligger här är det lätt att hitta många fina saker i nätbutiker. Blev förtjust i en liten kanna, tänk er den med lavendel i till sommaren!
Liten kanna Milou
Den finns hos Mixin. Den är bara drygt 10 cm hög och rymmer 2.5 dl.

Jag vill spika ihop min kökshylla NU och fylla med muggar, tallrikar och små grejer. Är sugen på pastelliga färger, mjukt rosa och blåturkost. Har gjort en ritning och så fort jag mår bra ska jag åka hem till pappa och såga och skruva. Jag är inte så bra på att vänta och speciellt inte när det är min egna kropp som begränsar mig. Jag skulle haft en egen liten snickare i en byrålåda som bara fixade allt efter mina beskrivningar!
I samma låda kunde det bo en kock, en läkare, en städerska, en massör, en frisör och en betjänt!

Kramar från Malin

Fint halsband!

I dag har jag haft en efterlängtad fikagäst. Vissa människor fyller på ens energireserver något oerhört och hon är en av dem! Det bästa med henne att man kan vara precis hur som helst så fast jag är trött så orkar jag. Behöver inte sminka mig det minsta och det känns helt ok att lufsa runt i mjuka myskläder med håret som en gloria runt huvudet. (läs burrig som ett troll!)
Fick en födelsedagspresent i efterskott, blev så glad!


Nu längtar jag tokigt mycket efter K. Hon har haft det så roligt hos mormor och när hon skulle berätta allt de gjort snubblade hon på orden av iver över att få fram allt med en gång!

Känner mig bättre i dag men kroppen är fortfarande trött och seg, jag hoppas så att jag kan jobba på måndag. Vill komma i gång ordentligt nu efter jul och inte sitta hemma! 

Kram från Malin


Ut ur garderoben!

Nej, inte jag allså utan min garderobsblomma. Mer spännande än så var det tyvärr inte! Har kommit på att den är perfekt att knipsa små kvistar av när man vill ha lite grönt i en vas. Tycker att den har vackra blad och en fin grön färg.

En liten nagelsax från antikladan.



I natt ska lilla K sova över hos mormor. Konstigt tomt och framförallt tyst här hemma! I vanliga fall är det alltid ljud från henne, antingen så sjunger hon eller så pratar hon!
Mamma fick två nattgäster då kusinen också nappade på erbjudandet om övernattning så jag kan tänka mig att det är betydligt mer ljud där!
Jag tänker ligga i soffan, äta Gott och blandat (superfrutti) och knapra på tacochips. Fast först ska vi äta lite god mat. Aptiten är det verkligen inget fel på!

Trevlig helg på er!

Tur och retur till akuten.

I dag har jag spenderat några timmar på akuten, tagit leverprover och en massa andra prover. Leverproverna var fina! Hurrra, hurra! De tog även en bakterieodling på blodet men det svaret kommer dröja några dagar.
De erbjöd mig att vara kvar över natten men iom att de inte skulle göra något mer än att ta febern med jämna mellanrum och ha lite koll på mitt allmäntillstånd tyckte jag att jag hade det bättre hemma. Jag känner min kropp så pass bra att jag vet när jag blir sämre + att jag tempar regelbundet själv.
Jag har nog aldrig blivit så grundligt undersökt av någon läkare förut! Han kollade verkligen allt! Tryggt!

Så vad är det då? Mår fortfarande lika dåligt som i går.  CRP var aningens högt och liksaså ett inflammationsvärde. Antingen så är det ett virus som ligger och mumlar runt i kroppen. (mina mediciner kan ju kamouflera symptomen) eller så är det något som "är på uppgång" dvs något som ligger och pyr i kroppen men som ännu inte brakat lös. Ja, eller så är det något helt annat. Hade ju inte varit första gången det händer något i min kropp som gör att läkarna slår ut med armarna och inte har en aning om vad det är. De är ju inte mer än människor!
Hur som helst, en stor ros till akuten på NÄL!

Nu väntar en rykand kopp kaffe på mig och sedan ska jag krypa ned i sängen och vila!

Kram på er från Malin (som har finfina levervärden!)

Beslutsångest och tallrikshylla.

Fick just reda på att min avdelning på NÄL har stängt i morgon. Usch, vet inte hur jag ska göra nu, ska jag avvakta och tänka att det nog går över eller ska jag åka till akuten i morgon och lämna leverprover. Jag menar hur konstigt låter inte det här:
-Jaha och hur är det med dig då? (trolig kommentar av läkaren)¨
- Jo, jag känner mig märklig, matt i kroppen, benen bär mig inte riktigt och ögonlocken hänger. Jag har inte feber men ligger på 37.5 och det är förhöjt för mig. Det kliar kanske lite i handflatorna och under fötterna med fast det kan vara för att jag inbillar mig att levervärden är dåliga...

Hypokondriker! Så skulle han förmodligen inte säga men det är så jag känner. Jag menar hängande ögonlock hur ska han kunna veta att det är det bästa tecknet att kolla efter när jag blir sjuk?
Samtidigt vore det surt om jag inte lämnade prover och sedan gick och dog av någon löjlig infektion eller avstötning bara för att jag var rädd för att bli stämplad som en hispig patient. Hmm, what to do?

Så nu tänker jag förtränga det tills i morgon och istället tänka på min tallrikshylla. Jag har gjort en skiss och nu tänker jag så det knakar på var man skulle kunna  ha som bas. Jag har tänkt mig som en låda, eventuellt en låda till en byrå. I den ska jag sätta små hyllplan och lister som stoppar tallrikarna.
Just nu finns det ingen möglighet att ens borra ett hål för källardörren är omöjlig att öppna så jag har tid på mig att tänka hur jag vill ha hyllan.
Ska bli ett spännande projekt!

Kram /Malin


Förvaring


En väldigt rostig bytta fick sin plats i köket ovanför diskhon, tänkte att jag skulle köpa en rotfruktsborste och lägga i den.

Jag mår ungefär likadant som i går, hängig, trött och svag i kroppen. Om det inte är bättre tills i morgon får jag nog lämna leverprover. Har inga förkylningssymptom så jag blir lite fundersam.

Lite har jag orkat med på förmiddagen, skurit och lagt samman fyra glas. Ja det var väl det jag gjorde. Efter det lyssnade jag på ljudbok, nedbäddad under täcken och filtar. På tal om det så önskar jag mig en Quilt.
Klicka för att stänga fönster
Klicka för att stänga fönster

Tycker att den här quilten från Ofelias hus är så fin!

Polkagris

Visst är den här lilla snipan söt! Som en blandning mellan ett gammaldags badkar och ett litet djur. Eller kanske som en av figurena i Skönheten och odjuret, ett par ögon och sedan kan man nästan se hur de små silverbenen pinnar iväg! För liten för att ha sås i men lagom för karameller!

Risig.

Sömnen gjorde det inte bättre så ligger jag i soffan och degar medans de andra är på kalas. :-( Jag vill med vara med. Desssutom är jag farligt sugen på Sombreros!

Tänk att ha en STOR skål och sedan bara vräka i sig! Mmmm! Det hade nog varit den bästa medicinen. Men eftersom det förmodligen inte kommer komma en påse flygande till mig hur mkt jag än önskar det så får jag skåpsråtteleta efter något annat att tugga i mig.

Skumt.

Det något märkligt på gång i kroppen. Blodsockret dippar och det känns fel i systemet. Stoppade i mig lite skumtomtar och efter lunchen ska jag sova några timmar för att se om det kan hjälpa. Jag tror att ibland så säger kroppen ifrån, jag glömmer att vila och då fungerar det inte... jag vill för mycket!

Tävling hos Javabönan.

Hos Javabönan kan man vinna antingen en aladåbform eller en scarf från Odd Molly. Jag satsar på formen!

2 välspenderade kronor.

2 kronor fick jag betala för en liten vas. När tulpanerna blev gängliga fick de flytta dit.
 
Antikladan är bäst!

Ny fin blogg att följa

Måste tipsa om en blogg. Jag följer ganska många bloggar men jag kände att jag ville ha något nytt. Hittade en underbar blogg som jag verkligen gillade. Så mycker fint. Kika in, det är värt ett besök! Glöm inte att klicka på äldre inlägg!


Söt blomma från söt make

Jag blev förvånad men väldigt glad när A kom hem med en kruka med krokuslökar till mig! Smart uträknat av honom för varje gång jag tittar på den blir jag extra varm i hjärtat!


Vårnytt!

Hej!
Det är så roligt att så många läser min blogg!
Blir jätteglad för varenda titt!
I dag har jag tagit bort silverbrickan med ljus och glittriga saker från matsalsbordet i vardagsrummet och satt dit mina senaste fynd.
Tycker det blev fint!


De nya burkarna piffade jag med ett fint band.


Det här bandet är mitt favoritband! Dels för att det kommer från svärmor och dels för att det är linnefärgat i kombination med en härlig blå färg.
Ljusstaken är lite rolig för knoppen i mitten kan man ta bort om man vill sätta dit ett extra ljus.

Ta hand om er!
/Malin


Glöm inte att tävla!

Så att du bland annat kan vinna en ljushållare. Så här använder jag en av mina.

Tävlingen kommer du till om du klickar här.

Önskar mig en äggklocka.

Vår äggklocka blev på något sätt Kajsas äggklocka och den används nu vid lekspisen. Klockan på ugnen fungerar utmärkt men visst är den här fin!

Då den har en magnet på baksidan kan man fästa den på kylskåpet eller knivmagneten om man har en sådan.
Den finns på Bloominghome.

Tallrikshylla


Föll som en fura för den här tallrikshyllan som säljs på Broarne Fast jag skulle vilja ha den vitlaserad. Funderar på om det går att snickra ihop en likande själv. Kanske kan bjuda in Liselott, hon kan nästan allt!
Bilden är lånad från Broarnes webbshop.

När man blir en ingen.

Jag har just läst om en vän som spenderar mycket tid på sjukhus, jag ser bilder på henne i anonyma sjukhuskläder. Vita rockar, vita lakan, sterilt. När man ligger där blir man en del av massan, man blir någons jobb.

Förra gången jag lades in på Sahlgrenska bestämde jag mig för att ha mascara varje dag, det höll tills dess att jag hade kanyler överallt, inte helt lätt att sminka sig smakfullt när man dels knappt kan böja armen och dels är så fullproppad med kortison att händerna lever sitt egna liv med kraftiga skakningar.

Att jag ville sminka mig beror inte på fåfänga utan på att man blir just INGEN på sjukhus. Malin försvinner och jag blir en patient. Det de vet om mig är att jag är en levertransplanterad, stomiopererad patient med en avstötning. Allt som är JAG är borta, min familj, mina intressen, min humor. Till och med min stil är borta för jag hasar liksom alla andra runt i vita kläder (fast i mitt fall i regel 40 kg för stora i storleken, varför finns det oftast bara kläder i 80-90 kg kvar?) och en blå missklädsam kardigan i mjukistyg.

Jag minns så väl när jag var på återbesök efter transplantationen. I hissen upp mötte jag en sjuksköterska som hade haft mycket hand om mig. Vi hejade och efter ett tag tittade hon till på mig och sa men det är ju du! Hon kände alltså inte igen mig när jag var jag. Smink, privata kläder och förmodligen lite piggare än förra gången vi sågs.

Vet inte ens vad jag vill säga med detta, egentligen ingenting förutom att jag är tacksam över att få vara någon istället för ingen. Att jag kan gå till mitt jobb där kollegorna känner både mina dåliga och bra sidor, att jag kan träffa vänner och familj som ser mig med allt vad jag är.

Kramar från Malin

TÄVLING!

Vad passar väl bättre än att inleda 2011 med en liten tävling?

Regler:
1 lott om du kommenterar inlägget.
2 lotter om du kommenterar inlägget och länkar i din blogg till tävlingen. Glöm inte att lämna bloggadress.

Det du kan vinna är en liten glasburk med rostigt lock. En julgransljushållare och en vit liten ros.

Tävlingen avslutas den 14:e januari.

Lycka till!


Pyttiga burkar

Gillar du de här burkarna? En av dem kommer med i utlottnigen som jag lägger ut i kväll!

På locket står det AB UA. Undrar vad det var i den från början? Rostiga lock har de i alla fall!

Jag är en lyckans ost!

Jag är en lyckans ost och A är inte fullt lika lycklig. Jag har nämligen hittat mera skräp... Besöket på antikladan resulterade i en kryddhylla från Rörstrand. Har drömt om en sådan länge och den här var precis i min smak. Vet inte om jag ska måla om trästommen eller låta den vara. Vad tycker ni? Sliten vit eller ljust grönblå?


Fick så fina nyårstulpaner från svärfar! Han vet att jag gillar vita blommor. Nu pryder de köksbordet och jag får nästan lite vårkänskor!


Glassmycken.

Det är väldigt svårt att fota glassmycken iom att de skiftar i så många olika färger. Glittret som framträder i olika ljus och vinklar blir dött på fotot. Jag har gjort ett försök så här är några exempel på mina smycken.

Samma smycke i olika ljus.


Nyårslöften?

Så var det det där med nyårslöften, man ska bli lite bättre, lite duktigare och lite mer stressad. Jag har lagt ned löftena och fokuserar på att försöka vara lycklig.
Däremot så har jag ett gäng önskningar som jag hoppas på 2011.

Att Kajsa är frisk, att hon kommer må bra  och tycker det blir roligt att börja i förskoleklass.
Att jag och Anders får fortsätta vara lyckliga tillsammans.
Att alla nära och kära får vara friska.
Att jag får ett bra år utan sjukhusvistelser och att jag bli så pass pigg att jag klarar 75%.
Att jag får omge mig med människor som fyller på energi och glädje.

Jag önskar er alla ett fint 2011!


RSS 2.0