Shoppat inför lördagens party.

Shorts, halsband och stövletter. Tant blir nog riktigt piffig!

Jag var en liten stund på Överby med Linda och Emma, letade efter byxshorts men de flesta var för vida. Vero Moda hade en snygg modell men de var lite, lite för vida. Stort + dock för en otroligt hjälpsam expedit. 
Hittade till slut ett par på Kappahl, stl 170 för 65 pix. Bättre kan det inte bli!

Nu håller jag tummarna för att jag kan gå på lördag, vill så gärna! Hela helgen är vikt åt det, vila inför, ha extremt kul och vila efteråt.


Papperskrans, tro, hopp och kärlek,


Har funderat på att göra en papperskrans ett tag och nu blev det av. Stomme av tidningspapper och toapapper. Klädd med boksidor och dekorerad med band, spets och papper. Plockade fram symaskinen och sydde några sömmar med. Skrev Tro, Hopp, Kärlek på lapprna för de orden har ekat i mitt huvud de sista dagarna.

Dagen har varit avslappnat skön. En tur i skogen på förmiddagen. Vandrade i mossa som var så mjuk och djup att det kändes som att gå i bomull! Jag tycker att skogen är bäst på hösten.
På eftermiddagen kom mamma hit och vi pysslade julkuleänglar med Kajsa och sedan åt vi thai.
Nu är det dags för lördagsmys.

Ekollonfrossa

Fick besök av två rådjur som mumsade i sig ekollon. Kul att kunna se dem på så nära håll.


Känner mig så nöjd, har fixat alla adventskalenderpåsarna! Fyllt dem med lego, nageldekor, ponyvill och lite annat smått och gott. Så SKÖNT att slippa stressa sista dagen. Jag är himlans nöjd med påsarna. Lyx att slippa slå in paket varje år.






Jag har nog ganska sjuka tankar, när jag hade lagt i alla påsarna i en plastpåse så tänkte jag att om jag dör nu så slipper A i alla fall fixa adventskalendergrejer...som att det vore prio ett i det läget.
Jag tror att jag är mer rädd för att dö eller bli sjukare igen än vad jag har trott och att det har ökat efter avstötningen.
 När jag pratar om det så säger jag att jag inte går runt och är rädd för att dö (och jag tror på det jag säger) men när jag gör saker så gör jag precis tvätemot. Jag har ofta backupplaner och jag lägger ofta till att "jag kommer om jag är frisk." jag tänker nog snarare NÄR jag hamnar på sjukhus än OM jag hamnar där.
Jag har tex sparat ett balsam, ett lite dyrare och lyxigt, som jag köpte när mina levervärden höjdes sist. Då slapp jag åka in så då sparade jag det för kommande sjukhusbesök. Nu plockade jag fram det för några veckor sedan och började använda det...vet ni vad som hämde? Jag fick eksem i hårbotten! Haha, egntligen rätt kul!

I morgon skulle jag åkt på scrapmässa i Göteborg men jag har faktiskt backat ur, jag känner mig för trött för att orka en dag i massa stimm. I stället blir det om vädret tillåter en promenad i skogen, fikakorg och sällskap av familjen och svärfar. Känns precis lagom!
Blir nog lite pyssel med lilla loppan med, vi ska testa att göra en liten ängel av en julgranskula.

Jag hoppas att ni får en härlig helg. Ta hand om er!

Kanske inte så konstigt att jag mått dåligt!!!

Igår bestämde jag mig för att fick vara nog, jag har varit deppig och nere ett tag. Inte hela tiden men det har eskalerat och tillslut blev det svårt att andas och livet blev grått. Pratade med fantastiska Anna-Stina på mag/tarmavdelningen och fick en läkartelefontid idag.
När han ringde hade han fått svaret på min cellceptkoncentration, jag låg dubbel så högt som jag borde! Alltså DUBBELT! Till saken hör att det är just den medicinen som gör mig deppig. När jag var utan den innan avstötningen mådde jag mycket bättre. Tur att jag inte fått någon skum infektion när jag varit så immunnedsatt.

Nu halveras dosen, jag ska lämna prover varannan vecka så att inte levern får tokspel när vi sänker + göra en nu koncentration om en månad.

Nu håller jag tummarna för att detta som gjort mig trött, tänk om det är så enkelt att få bli lite piggare och gladare. Det skulle göra mig väldigt, väldigt lättad! Kommer ta några veckor till en månad innan cellceptenhalten har planat ut i kroppen så jag får kämpa på ett tag till men nu finns det i alla fall hopp!

Kan inte någon gifta sig så att jag kan ha den här klänningen?


Visst är den bröllopig och fin! Med klackeskor till. :-)
Finns på Aztrid.

Vag gör dig lycklig?

Ibland kan det vara bra att påminna sig om vad som gör livet ljust. Min största glädje i livet är min familj. Mina nära och kära, de som bor i mitt hjärta.

Tänkt vilken tur vi hade att det var just Pytte som fanns i magen!
Så oerhört lycklig över att vi hann skaffa henne!

Dessutom har jag en massa fina människor i mitt liv som tillför mig så mkt! <3

Nu ska jag mysa ihop mig med väldens finaste man och bara vara.

Vill göra en variant på den här!!!




Så nu måste jag få tag på en gammal sliten hushållsvåg!

Söndag och önskar att det vore fredag.

I morgon är det måndag och en ny vecka. Känner att det skulle varit gott med en dubbelhelg så att jag fick vila mer. Är trött, trött, trött.
I morgon blir en extra lång dag med tidig morgon med nya blodprover och sedan jobb till halv fem. Just nu känns det som en omöjlighet att orka men jag hoppas att en natts sömn gör att jag klarar dagen.
Tisdag som är min tidiga dag kommer också bli förlängd innan jag kommer hem till soffan, dags för årets influensavaccin. Hade varit toppen om jag kunde fått sprutan när jag lämnar prover i morgon men jag tror att det är vårdcentralen som gäller. Just nu är allt som är utöver mina 50% sådant som blir för mycket.

Idag har jag iaf försökt sysselsätta mig lite så att jag inte bara ligger. På morgonen var jag och tränade och så har jag småpysslat lite. Sytt påsar till adventskalendern och fixat till ett litet änglahjärta.


Resten av kvällen kommer tillbringas i soffan med sällskap av en godispåse och olika roliga chokladbitar som min fine man köpte när han var i affären. Han vet vad jag behöver!

Flytta runt saker

Jag gillar att flyttta runt grejer. En sak som stått för länge på samma ställe blir tillslut osynlig, man blir hemmablind. Bara genom att flytta en liten sak från vardagsrummet till köket gör att den blir som ny och man ser den ingen och kan glädjas åt den!
Köksfönstret är det stället som oftast får nygammal inredning. Har en silverbricka där som grund och den fyller jag med olika saker jag gillar. Häromdagen kom Anders hem med en väldigt roligt mönstrad orkidé och den fick dela bricka med flingsaltet. 

 


En gammal spann där någon ristat in KÖK fick bli kruka. Man blir lite nyfiken på vem det är som ristat in det och vad den användes till!

Fredag betyder ju fredagsmys. I kväll blev jag bortskämd av Anders, han fixade grillat och tunnskivad potatis i ugn. Mmm, så gott!
Till efterrätt åt vi glass med valfri topping. Kajsas såg ut så här.


I morgon ska vi ut och handla termobyxor, var ju itne helt beredd på snö! Klipptid har vi tjejer i familjen med. Bara topparna så vi kommer väl se precis ut som innan. Anders ska få roa sig med att tona mitt hår någon dag när jag tröttnar på det lite ljusare. Han kommer bli såååå glad. ;-)

Trevlig helg på er trogna läsare!

Vad ska jag bli när jag blir stor?

Funderar på vad jag vill med livet, vad jag vill spendera min tid på. Så du som känner mig...vad ska jag bli? Det måste vara ngt som man tjänar ok med pengar på + att det ska fungera med min hälsa.


Tillägg till förra inlägget!


Chokladpudding och donation

I kylen står det chokladpudding och bara väntar på att bli toppad med grädde och kakkross. Hade ett allvarligt fall av skåpsråtteletning och kom på att chokladpudding förmodligen var precis det jag behöver just nu.

Det är så mycket jag vill göra men jag orkar verkligen inte, borde ha en veckas semester bara för att hinna göra alla måsten, borden och  jag-vill-saker. Antar att man får beta av lite då och då när orken är som störst.

Idag startade donationsveckan. Väldigt bra att organbristen i Sverige uppmärksammas. Hemskt att tänka på alla som väntar och väntar men som dör för att fina organ bränns upp. Tänk att som anhörig se sin älskade tyna bort. Usch och fy. Ännu mer tragiskt är det när utbildningen bland sjukhuspersonal i just donation ofta är så dålig att det inte ens blir aktuellt med donationer.
När en människa som valt att doner dör på ett sådant sätt att det blir aktuellt att donera dras välrdens aparat igång. Dels för att operera ut och frakta organen och dels att få in patienterna som ska få organen, undersöka om man är i skick nog att operaras osv.
Sedan opereras man i tur och ordning beroende på hur länge det aktuella organet kan vara utanför kroppen. Så på samma avdelning kan det sitta ett gäng nytransplanterade som överlevt för att EN människa valde att donera. Hjärta, lever, njurar, lungor, bukspottskörtel, tarmar osv. Det är fantastiskt vilken gåva man kan ge! LIV!

Fötterna i högläge!

Efter en stund på Ullared då jag slog shoppingrekord, usch trodde inte att jag skulle ha pengar på kortet så det skulle räcka men det gjorde det) är det underbart att få ligga med fötterna i Anders knä och bara vila. Vi har haft kul och trots att det verkligen var sjukt mycket folk hittade jag julklappar till K och kläder till oss båda. Handlade på barn även till mig då det passar mig bäst så jag och K fick två likadana klänningar. Vi får väl se till att använda dom vid olika tillfallen så att vi inte ser ut som en prettomorsa med ett prettobarn. Fast jag inser att det kommer bli så iaf för Kajsa kommer säkert vilja ha samma som mig! :-) Jaja, det finns värre saker än det!

Det har varit en fin helg så det känns som att batterierna är laddade!

Vimplar färdiga...oh nej, det blev massor av "detaljer" (som Kajsa säger) igen.

Jag är verkligen kass på att göra stilrent och enkelt, det är väl så att jag är djupt i träsket där jag vill ha plottrigt och gulligt för närvarande. För att få plats med allt gulligull blev det inte bokstäver på alla utan bara orden på en vimpel. 
Kajsa satt med mig uppe på hallgolvet och gjorde vimplar och pysslade, så mysigt att greja tillsammans. Tur att jag fick en liten pysselfia!
Så här blev det!







Kajsa gjorde två vimplar, här är den ena. Hon är i sitt esse när hon pysslar. Hon säger "jag kanske borde ha fler detaljer mamma".


När jag letade en vägg för att hänga upp vimplarna på när de skulle fotas tog jag ned hallspegeln. I perioder har jag tittat på den och sett vad FUL den är. Fururam! Har tänkt att jag ska måla om den men så har det fallit i glömska och så blir man hemmablind igen. Nu när uslingen ändå var nere tänkte jag att nu är det dags. Då kommer Anders in och säger att vi har ju en fönsterspegel i förrådet. Efter 3 sekunder stog han där i hallen igen med spegeln i handen. Lite fönsterputs och upp på väggen och det blev ett nytt rum. Spegeln har svärmor köpt på antikladan för en massa år sedan och vi hade den i lägenheten, hade helt glömt av av den fanns!





Pyssel

Har börjat pyssla vimplar. Ska bli 5 stycken vimplar på snöre. Har inte riktigt bestämt mig om det ska vara en bokstav på varje vimpel,(fast då får jag göra fler vimplar) eller om det bara ska stå God Jul på den mittersta. Roligt är det iaf! Ska försöka att inte göra för mkt, att hålla det lite enkelt. Det är så lätt att överdekorera och även om varje vimpel skulle bli supersöt var för sig kan det bli för mkt med alla fem på rad. Får nog göra en ensam vimpel och tokdekorera så att jag får leka loss ordentligt!

Vad kallt det har blivit! Kallt ute och kallt inne. Fördelen med vårt hus är att det är svalt på sommaren, nackdelen är att det är iskallt på vintern! Burrar runt i filt och tomteskor. Har inte fått in vanan att tända brasan heller, det är väldigt mysigt men man glömmer av att den finns som värmekälla.

I helgen ska jag frossa i jultidningar som gulliga Suss lånade mig. Jag ska pyssla lite, umgås med svärfar och annan släkt och på söndag ska till Ullared. Vi ska åka redan vid halv sju så jag lär sova i bilen! Känns som att det kommer bli en bra helg med både roliga grejer och tid för vila!

Såå....trevlig helg på er!

Längtan till advent!

Med frosten kommer längtan till att adventspynta! Skira vita och silvriga dekorationer, gröna kvistar och vita ljus. Jag tycker det är den bästa tiden, förväntan och förberedelser. Skulle kunna tänka mig att strunta julpyntet, bara ställa fram favorittomtarna och en minigran i en zinktunna.Kajsa längtar till adventskalendern, att få öppna ett litet paket var dag. I år har jag köpt en legosats med 24 små paket i, gubbar och lite andra smågrejer. Blir nog uppskattat. Kommer bli lite annat med, små söta saker!

På Rusta finns dessa fina julgransdekorationer, visst är de vackra! Vill helst redan nu fylla mitt nya silverfat med mossa, kulorna och gnistrande konstgjord snö men får hålla mig tills december!

I Allers julmagasin fanns beskrivning på små pappersstjärnor.

Den här är gjord av papper som är 10 *10 cm. Verkligen lätta att vika så till och med de som "inte kan pyssla" klarar av det!
På den här bloggen finns en bra beskrivning hur man viker stjärnorna:
http://www.google.se/imgres?imgurl=http://elmida.blogg.se/pyssel/images/2008/beskrivning_stars
_21697838.gif&imgrefurl=http://elmida.blogg.se/pyssel/&usg=__
4IbVwKmln3VkR40ubbRE3s7pZoQ=
&h=458&w=400&sz=43&hl=sv&start=7&zoom=1&um=1&itbs=1&tbnid=
xoEFuV6BgKEcGM:&tbnh=128&tbnw=112&prev=/images%3Fq%3Dvika%2Bstj%25C3%25A
4rnor%26um%3D1%
26hl%3Dsv%26sa%3DN%26ndsp%3D18%26tbs%3Disch:1



Solkysst?

Ligger i soffan med brännande kinder. Kom på att jag nog är lite solbränd! Har klarat mig hela sommaren och så är jag ute en timma på jobbet utan solfaktor och kinderna blossar! Ska testa en Elizabeth Arden kräm med solfaktor 15 i, känns lite mer hudvänligt än att använda solfaktor året runt.
Snart ska jag krypa ned i sängen med min jultidning, massor av pyssel och recept. Härligt!

Pigg dag!

Idag har jag haft en riktigt pigg dag, har varit nästintill förlamande trött sista tiden så det gör att jag uppskattar det desto mer!
Jobbat och sedan var jag tvungen att ombesiktiga bilen, den gick igenom. Gött så slipper jag fundera mer på att hinna innan körförbudet träder in! När vi ändå var i trakterna hoppade vi in på Returen. Hittade två silverbrickor och massor av mazarinformar i olika storlekar och former. Har letat efter en liten bricka att ha under små glasskålar med mina örhängen i, hittade en för 10 kronor. När den hade putsats upp var den perfekt.

Bricka nummer två hade så vacker form.


I morgon ska jag göra en cellceptkoncentration. Hoppas på att kunna sänka dosen för jag mår verkigen kass av den medicinen. Jag tror att det är den som gör mig trött, har mått mycket sämre sedan efter avstötningen och det var då den återinsattes och dessutom i mycket högre dos.

Nu sover Kajsa och jag och A ska sätta oss och äta en god pizza!


Söndag igen.

Så var det söndag igen och som vanligt har jag gymmat. Tog emot något så pass att åka i väg men sedan gick det bra iaf. Lunch hos Bernth, en jättegod flygande Jakob. Två portioner slank ned. På tal om mat har jag faktiskt gått upp ett kilo! Fick med mig matlåda tills i morgon med.

Tänkte visa er mina anikladanfynd. Gillar skarpt att hitta små grejer för en tia eller två!


En vackert mönstrad nötknäppare, det gör inget alls att man inte kan äta nötter!

Ansjovisburksgömmare. Tänkte ha smycken i den.

Små flaskor.

En bok som är en låda.


Det här lilla pralinfatet har jag tittat på flera gånger! Nu slog jag till. För 45 kronor var det mitt. Tänk att servera små hemmagjorda chokladtryfflar på det!


Det här gamla dockan låg på en hylla och såg ledsen och övergiven ut.  
Den fik nya ben av ståltråd lindad med tyg och stövlar av skinn. Den lilla tröjan satt på dockan vid köpet och efter en tvätt i maskinen var den lite renare. 
Tanken är att den ska få änglavingar.


Ärligt talat så köpte jag ett överskåp med. Med två små skåp med vackert glas och en oval spegel i. Det var så fint och så billigt att jag inte kunde motstå det... Nu vet jag inte riktigt vart vi ska ha det, eller jo jag vet vad jag vill men när två viljor ska samsas så får det nog tänkas lite extra på! :-)


Frukostgäst

I morgon bitti har jag frukostdate men min kära Linda.
Det blir färskpressad juice med morot, apelsin, äpple och citron. Kaffe, hembakat bröd, ost, skinka, korv, grönsaker och joggi. Olika flingor och avslutningsvis ett winerbröd för de som mäktar med det.
Ska bli mysigt att träffas igen och prata igen allt som hänt sedan sist!
Dyker upp redan vid 8 så jag kommer komma nedhasandes med håret på ända i pyjamas och tomtetofflor.

Den finna blomman som stod på vårt lilla bord utanför dörren hade gjort sitt så nu fick det bli en höstigare kruka där.
Lägger inte ned någon direkt energi på höstblommorna, mkt roligare att fixa julfatet men några ljung kan man ju alltid slänga fram.



När jag var och handlade idag blev jag TRÖTT på att vara transplanterad. Hade betalat och skulle packa ned varorna när jag såg att ALLT var jordigt. Något rikspucko hade vält en blomma och inte sagt till. Så mina grejer var jordiga. Jättebra att ha jord på all min mat. Suck. Som tur är har jag väldens finaste man som hjälpte mig att packa upp och göra rent allt. Han är bäst!

Hursomhelst så är det FREDAG. Två sköna helgdagar framför oss.
Ha en fin helg, ta hand om er och njut av färgerna i träden!

Belöning

Man borde alltid få något när man gör jobbiga saker på sjukhus, nu får man ju inte det så då gäller det att belöna sig själv. Tyckte väldigt synd om mig själv så jag bestämde att jag skulle få två glassiga magasin.


Jeanne d´Arc Living är en helt ljuvlig tidning med vackra bilder i. En dansk tidning med mycker vitt, lantligt, gammalt och skavt. 150 sidors njutning för ögat.

En hjärtan på tråd fick också bli plåster på såren. Satte den i "priset" som jag köpte på Antikladan.



Hallen på övervåningen har varit väldigt tråkig och möblerna har knött på varandra. Tänkte göra i ordning blomsterbordet som jag målade i somras men det blev ärligt talat skitfult så jag hämtade in ett litet bord i stället. En gammal spegel fick också komma in från förrådet.

Spegelns glas är lite krackelerat och suddigt.


Tävling

namntavlor
Tävlar om en namntavla på http://asa-torstensson.se/blog/2010/10/4/utlottning!.aspx

Inget vidare foto men ett foto

Ett mindre bra foto på en liten presentask. Locket vaktas av den lilla ängeln som är tryckt av en stämpel från gel á tins och sedan embossad.

njure

Det har fungerat rätt bra att förtränga att njurana har tagit en hel del stryk under de tre sista åren, har drygt 50% funktion kvar enligt sista mätningen. Nu är det snart dags för en ny mätning och funderingarna poppar upp. Hur mkt funktion har jag nu? Kommer jag behöva byta mediciner med allt vad det innebär med trix att få rätt doser, avstötningsoro och nya biverkningar? Kommer mina njurar klara sig eller kommer jag behöva transplantera en njure med?
Det går ju inte att gå runt att oroa sig hela tiden men det känns rätt oundvikligt att det kommer nu när det blir aktualiserat i och med undersökningen.
De har sänkt min prografdos så jag har inte lika mycket belastning på kroppen nu, jag hoppas att det kan göra att njurarna klarar sig ett bra tag till!


Ord till pappersstrut.

<Du kollegan som efterlyste orden till pappersstruten kan ringa eller smsa mig och meddela din mailadress så skickar jag orden. Kunde inte lägga ut det här för då försvann alla olika stilar och storlekar.
Vi syns på fredag!


Hej hopp.

Frågade Kajsa vad hon fick till lunch och fick till svar med hög röst: "FÖRBASKE MIG!!!.............JAG GLÖMDE MINA KASTANJER PÅ FÖRSKOLAN!"
Kom helt av mig! Lät väldigt roligt!

Följer en del inredningsbloggar, vissa har jag länkat till tidigare men eftersom vi pratade om det i dag så länkar jag till de jag följer.

http://myshabbychichouse.blogspot.com/
http://vitthusmedvitaknutar.blogspot.com/
http://johanna-vintage.blogspot.com/
http://www.betongsnackor.blogspot.com/
http://lillablanka.blogspot.com/
http://www.ljuvahemligheter.blogspot.com//
http://mittlivplandet.blogspot.com/
http://juliasvitadrommar.blogspot.com/
http://lundagard.blogspot.com/
http://www.underbaraclara.nu/
http://hemlyckan.blogspot.com/


Kram på er! Gör mig väldigt glad att så många följer min blogg!
Tack.


Ljuslykta



Gurkburk, mazarinkakform, metalltråd, spets, grov tråd och ett metallmärke med en ängel på. Vips så har vi en ny ljuslykta i fönstret.

Alingsås

Lördagen i Alingsås blev en lyckad dag. Träffade Katrin och vi gick i mysiga butiker innan vi mötte upp Maria och käkade och fikade. Vi gick givetvis till Balders Hage och till Systrarnas hus.





Ny höstduk till köksbordet.

Äpple ock citronte. Var väldigt gott!

Datumklossar. Märke PB home men köpt på Systrarnas hus.


På kvällen åkte vi till syrran och åt god mat och en underbar kaka med hallon- och björnbärssås, grädde och glass. Mmmm!


När mörkret föll åkte vi in till Alingsås och tittade på Lights in Alingsås.




Lite gratis och lite nytt.


Om man köpte två Elizabeth Arden produkter fick man en väska med lite olika produkter! Två Elizabeth Arden eight hour cream solfaktor 50 blev det så har jag så det räcker tills nästa sommar. Gratisgrejer är alltid kul!!!
Köpte en svart tröja med fluffig krage och en skarf på Kapp Ahl.

RSS 2.0