<3

Tänkt om man kunde spola bandet bakåt och ändra historien.

Nu bygger vi växthus

Igår började vi bygga växthus! Först fick vi röja bort vildhallon och smällbärsbuskar. Ett drygt arbete då det var som en enda stor rotklump. Därefter klättrade Anders uppför stegen och upp i den gigantiska eken med sågen i handen. Jag stod nedanför med hjärtat i halsgropen. Efter en stund brakade en stor gren ned och Anders kom nedklättrandes igen. Skönt!
Gräva, gräva och i med jordankare. Såga, på med bärlinor.
Idag har vi börjat skruva på trallen och beställt växthuset från skånska byggvaror. Det blir ett Odla 98 ( http://www.skanskabyggvaror.se/produkt/vaxthus_odla_98-5974 ) som vi ska byta ut ena gaveln på. Istället för glas blir det trä där. Märk väl att jag skriver vi fast Anders gör det mesta. Jag pekar mest men idag har jag iaf skruvat trall! Skönt att kunna hjälpa till med det som jag kan/det som går.




Semesterresa i småland.

Vi har varit på semester i Kosta och Vimmerby. Första dagen tillbringade vi i Kosta och tittade på glas. Vi bodde på Kosta boda art hotel och det var helt fanstastiskt.  http://www.kostabodaarthotel.se  Jag stod i badrummet och hoppade och pekade på all lyx och konst. Kajsa hängde på och stod bredvid och hoppade och pekade hon med. När vi bytte stad och hotell var hon inte alls lika imponerad och sa med lite överklassröst: "Det var mycket finare på lyxhotellet". Hotellet i Kosta var nybyggt och väldigt fint så det var svårt att inte bli bortskämd där!

Glaskonst i badrummet. Kajsa gillade det gjutna glashandfatet med ingjutna fiskar. Det gjorde jag med fast jag skulle inte vilja ha ett sådant hemma, glas är öht inget som finns mkt av i vår inredning.


Över sängen.


Man var lite nervös att ramla in i ett bord med en sådan skål på...


Vi tittade givetvis på glasblåsning. Häftigt hur sand kan bli till glas!


...och sedan till en vas!

Det fanns flera utställningar och givetvis outlets.








Inte förran vi kom hem och tittade mer noga på fotona såg vi vad figurena på ljusglaskonsten ovan förseställer. Massor av små människor i glas. Korten är inget vidare om man jämför med verkligheten.




Dag två och tre spenderade vi i Vimmerby på Astrid Lindgrens värld. Det var precis så bra som vi hade tänkt oss, Kajsa var väldigt nöjd! Även Anders och jag tyckte att det var kul att se både skådespelen och alla hus.

Intenuddagolvbana.


Anders har besökt Mellangården, eller Norr-el södergården.







Pippi skulle rädda pappa från sjörövarna.


"Vad heter du och hur gammal är du då?"


Vid fårhagen, lägg märke till att jag inte har någon kofta på! Var lite vågad och körde enbart med solfaktor 50! Löjligt varmt den dagen.


Alllsång med Kling, Klang och fru Prysselius.


Hotellet vi sov på. Bara lite mindre.

Strut

En provutskrift av ett papper fyllt med njutbara ord blev en liten strut kantad med spets. Här fylld med minimarshmallows.



Gräsklipparmannen och hans medhjälpare.

Anders får hjälp att klippa gräset. Öronskydd måste man självklart ha.


Vi fortsätter förändra köket!

I dag har Kajsa och jag pysslat med att förändra i köket. Kajsa har ritat en ny teckning till sin ram och jag har sytt hjärtan. Kajsa var en hejare på att att stoppa i vadd i hjärtana.

Jag hade tänkt att hänga muggar på krokarna i min nya kökshylla men det blev inget bra så även där fick det bli ett hjärta och en doftpåse utan doft i.


I dag har vi även fixat det sista med örttorken. Den hänger i köksfönstret med ett gäng blommor och örter i.








Stenvandring

För en vecka sedan gick jag och Bernth på stenvandring i Trollhättan. Den kallas Kraften i stenen. http://www.periferi.nu/sidor/konsthallen/kkv.htm

Projektet startades 2008 och består nu av 24 konstverk av 17 konstnärer. Vi tog del av några av de stenar som står vid Insikten, kyrkstigen och strömkarlsbron. På morgonen var himlen oroväckande mörk men som tur var hade vi uppehåll under hela turen.



Hemmagjort!

Nu är min hylla färdig och upphängd. Tom Anders tyckte att den var ok fast den är shabby chic. Har fyllt den med diverse älsklingssaker.


När jag var i Alingsås hittade jag den här ljushållaren på en helt underbar ny butik. Systrarnas hus heter butiken och den är verkligen värd ett besök.


I går fick jag sytt mina nya gardiner. Blev bara en söm till kanalen. Ser förskräckligt skrynkligt ut på bilderna men bättre live.



I dag har vi tagit det lugnt, jag är trött och sliten men mkt piggare! Vi åt underbart gott på kvällen, ciabatta med grillad kyckling, stekt bacon, parmesanost, grönsaker och en god dessing med vitlök och örter. Efter maten tog vi en liten promenad i skogen och hittade smultron, hallon, blåbär och körsbär. Härligt!

Akuten

I dag skulle jag slappa och sy gardiner men så blev det inte. Hamnade på akuten då jag hade väldiga magsmärtor. Tycker att jag brukar kunna bita ihop rätt bra men idag blev jag faktiskt skraj. De tog prover och sedan gjorde de en skicktröntgen på buken för att utesluta tarmvred.
Smärtan avtog under dagen så framåt kvällen fick jag åka hem. Stomin är fortfarande helt tokig men det gör iaf inte lika ont.

I morgon om jag mår bra kommer jag sy gardiner.

Strålande semester!

Kan det bli bättre än så här?
Semestern har börjat med besök hos underbara människor. Den här veckan är det bara jag och Pytte hemma så vi har fått underhålla oss själva.
I måndags var vi hos min mormor och morfar. På kvällen grillade vi hos moster Ingalill.

På tisdagen gav vi oss i väg ut i Upphärads tassemarker. Lång in på en liten grusväg (tack och lov att vi inte fick möte!) bor Marita. Vi käkade pannkakor med grädde, maränger, glass och grädde och satt och pratade i timmar. Dessutom fick vi frossa i rummet med släng/skänkgrejer. Ett par jeans som satt som en smäck och andra fina kläder fick flytta med oss hem + en massa andra grejer som Marita tyckte jag skulle ha. Bla en minikanna för mjölk och en bok om smycken. Tack så mkt Marita! Kajsa ar väldigt glad för sina bollar med!

På onsdagen hade vi minisemester i Alingsås. Övernattning på hotell syrran men barnvakt inkluderad. Detta gjorde att jag kunde passa på att träffa vänner. På torsdagen tog vi med de stora barnen och handlade i alla mysiga inredningsbutiker i centrum. Hittade två trälådor på Balders Hage som jag har skruvat ihop, satt på krokar och målat vitt. Det ska bli en hylla till köket. Bild kommer när det är torrt och upphängt.

Jag har hittat det perfekta tyget till nya gardiner till köket! Längst ned i vår linnegarderob låg sänlinne som jag fått av svärmor. Vita överlakan med broderade vita kaprifoler på. Bara att klippa av och sy en kanal och gardinerna är färdiga!

Nu ser vi fram emot att att Anders semester börjar! Inte många timmar kvar nu! <3

Semester!

I morgon börjar min semester, fast vi har redan firat in den i fredags!
Igår var tjejerna här och hämtade mig för att fira mig, har blivit lite fördröjt med mitt 30årsfirande pga av sjukdom, möhippa och annat. Vi åt god mat och hade det gött! Underbart kul att träffas, blir inte så ofta numera som man träffas fler än en och en och speciellt inte utan barn. Nu var det bara ett med och det ligger och bakas. :-)
Fick ett presentkort på manikyr, kul! Inget som jag brukar unna mig själv.
På kvällen åkte vi och hälsade på pappa med familj och tom Kajsa som brukar somna var vaken till 23. En härlig kväll, kvällarna är skönast när det är så här varmt!

Idag hade hela familjen sovmorgon, när min klocka ringde 8.30 sov alla! Smög ned och tog medicinerna och sedan kröp jag ned igen. Vaknade halv elva...det var länge sedan som jag sov så länge.

Eftermiddagen har jag och Kajsa ägnat åt att baka. Det blev engelska chokladchips, hallonsnitt, hallongrottor och bruna/vita småkakor.
Några körde jag hem till Bernth, några ska med till min mormor och resten hamnar i frysen för sommarens utflykter.



Jag klarade det!!! Jiiihhhhaaa!!!

Jag har gjort det! En egen väska!!! Jag grät inte ens en endaste tår (brukar göra det av ren ilska när jag syr) och var bara tvungen att sprätta en gång. Mina sömnadsprojekt brukar hamna längst in i garderoben i en liten argt ihopknökad boll men nu är jag nästan löjlig stolt över min fina, fina väska!!!






Tyger

Samlat ihop ett gäng tyger till min blivande väska. Tvättmaskinen snurrar och så fort tygerna torkat ska jag sätta saxen i dem!
Idag är jag hemma med en prickig Kajsa. Misstänker att det är allergin mot solfaktor som kommit tillbaks. :-(
Kliar och kliar och kliar. Små, varma prickar på nästan hela kroppen.


Kan jag inte köpa den så får jag sy en.

Hittade en väska från märket Desigual på Aztrids blogg som jag blev kär i!  http://aztrids.wordpress.com 
Tittade in hos Fredrika men den fanns tyvärr inte. (många andra fina fanns det)
När jag googlade runt på väskor blev jag oerhört sugen på att försöka sy en själv. Får bli en tur till tygladan på semestern + att jag ska börja samla roliga grejer att sy fast och hänga på väskan.
(bilden är lånad från ovan nämnde blogg)












"Du gör mig tjock och glad"

Vi har italiensk vecka, dvs att vi käkar mkt pasta. Det råkade bli så. Idag gjorde jag tomatsoppa med äppelpaj till efterrätt. Den var ovanligt lyxig med MYCKET smör i och på. Efter maten sa Anders att jag gör honom tjock och glad. Tyckte det var ett bra betyg.





Linne

Kunde inte motstå detta fina linne från VILA. Blev en klänning med men batteriet i kameran tog slut! :-) Finns att titta på här;  http://www.modegallerian.se/klanningar-vila-spirit-printed-dress-114714




Från matlagning till växthus.

Köttfärssåsen puttrar på spisen och ska snart förvandlas till en krämig lasange. Kajsa sitter vid bordet och målar Mamma Mirabellefigurer och livet är allmänt harmoniskt.



Idag har vi varit på ettårskontroll av stomin, allt såg fint ut! Kajsa och jag hade bestämt att om jag var duktig så skulle jag få glass...ja vi kör med belöningar, både för vuxna och barn. Fel eller rätt, skitsamma, vi gör så och det fungerar bra för oss! Så det blev blåbärsglass på altanen.

Nästan all vaken tid upptas just nu av växthustankar. Jag vill ha ett stabilt växthus med tjocka träbalkar och en "vanlig" dörr i. En vägg av trä och massor av trähyllor med fina gamla burkar och annat kul på. Vitmålad, bekväm soffa och ett litet bord. Kuddar i ljusblått och hallonrött med olika spetsar och annat kul påsytt. Tänk er en sval kväll med hela växthuset fyllt med levande ljus och ett glas vin... ljuvligt! Lite växter får det ju vara med, i krukor. Roliga träd med goda frukter!
Problemet är att de modeller jag tittat på kostar multum + att jag inte kan hjälpa till så mkt, iaf inte med att gräva och gjuta. Suck. En variant som skulle kosta mindre är att köpa ett vanligt växthus och byta ut en sida mot en trävägg. Så nu drömmer jag om det!
Om någon är sugen på träning så får ni gärna anmäla er som frivilliga grävare...jag får ju inte greja med jord! Om ni vet någon som vill bli av med sitt växthus får ni gärna hojta till med.

Var ju på antikladan i lördags, blev en del roliga grejer. Köpte det här blomsterbordet. Såg det förra gången och nu när det fanns kvar så kändes det som att det var för att jag skulle ha det! :-) Bordet ska grundmålas och målas och sedan slipas på väl valda ställen.


Tänk vad fint med ett gäng ljusrosa pelargoner i!

På samma ställe hittade vi nog 50 små skålar som "passade utmärkt för flingsalt". Föll för den här:


Om man ska sammanfatta min smak med en bild så är det nog den här. Lyktan har hängt ute i några år och är härligt sliten och rostig!

IKEA

I går var jag på IKEA med jobbet. Skulle handla hyllor och lite annat där. Lyckades även få med mig lite grejer hem. Favoriten var en liten emaljkanna som jag ska ha som vas.



I morgon ska jag ge mig ut och leta efter en kakburk i flera lager. Nägra vänner har precis flyttat till större hus och vi ska dit. Hon gillar min emaljburk och ville gärna ha en liknande så jag ska se om det finns någon som jag kan överraska henne med. Gammal förstås! Shopping med moster och Berit i antikladan och innan laddar vi med tacopaj så vi kan gå i många timmar! Utan barn och man kan väl tilläggas!

RSS 2.0