Storframkallning

Har suttit och samlat ihop bilder att framkalla, vill se hur den nya kamerans bilder blir på papper. Dessutom fick jag 100 bilder gratis på ett fotoställe på nätet så då var det ju ännu bättre. Gratis är gott!
Hittade den här bilden. Jag sitter i syrrans knä.


Sammanställer tiden runt transplantationen.

När jag började bli sjuk var jag väldigt aktiv i ett forum på nätet, hade varit med där i några år. Det blev en hel del anteckningar där och även i olika böcker och lappar här hemma. Jag har länge tänkt skriva allt i en bok, jag har börjat att samla ihop allt och i går började jag skriva. Det är inte klokt vad man glömmer, det är på ett sätt nästan som att läsa om någon annan, det är bara 4 år sedan det började men det känns som ett halvt liv sedan. Har bilder på hur min kropp förändrades och jag tänkte blanda text, bilder och mina minnesanteckningar.

Funderar på att lägga upp det här på bloggen, jag tyckte det var väldigt skönt att läsa om andras upplevelser om deras transplantation, jag kände att allt det som man gick igenom var "normalt" under omständigheterna.
Jag har inga problem att dela med mig om hur jag kände och jag antar att de som inte vill veta hur jag kände och läsa om det kan hoppa över det. Det är mkt kvar att skriva så jag hinner ju tänka vidare på det.

I morgon ska jag lämna prover och sedan jobba. Blir en lång dag så jag ska försöka att gå och lägga mig tidigt i dag, så svårt när det är varmt och ljust! Längtar så till semestern!

Söndag är vilodag.

Efter en lunchmåltid bestående av havregrynsgröt med mjölk och en kopp kaffe därtill sätter jag mig för att summera helgen. Kommer fram till att den har varit underbar!
Vi började midsommarafton hos min mamma, lunch med sill, färskotatis och köttbullar och prinskorv till barnen. (dvs till mig och Kajsa)
I traditionell anda dansade vi runt midsommarstången, jag, Kajsa och mormor dansade mest och Anders vaktade våra vänners vagn med allas handväskor och kameror i. Han kom inte undan ringdansen utan då blev det skiftbyte! Var roligt att vara på midsommarfirandet där jag dansade när jag var liten, det var mkt mindre nu men det gjorde inget!
Kvällen tillbringade vi hos oss med Sara och lilla Livia. Även här var det helt enligt tradition då vi satt ute och åt och huttrade av kylan!
På midsommardagen grillade vi hos pappa med syrran + familj. Satt ute och bara hade det gött!

Idag har jag vilodag.
För att jag är fåfäng så har jag "bara" haft solfaktor 50 på mig under de tre sista dagarna, hatten har fått ligga orörd så ansiktet var rött och brände i går kväll. Det är ju så att min hud inte reagerar som andras i solen, jag kan bränna mig utan att huden visar det och försvarmekanismerna fungerar inte. Brännskador repareras inte på samma sätt.
De andra är ute med båten och jag tycker faktiskt att det är ganska skönt att vara ensam en dag. Har sovit några timmar och bara slöat resten av tiden. Att jag dessutom vet att de gör ngt som de älskar gör det inte sämre!

Åh, jag har föresten bokat sommarresa nu, Astrid Lindgrens värld. I år blir det av. Vi skulle dit förra året men iom att jag blev opererad i juni så orkade jag inga längre resor och framföralt inte gå några längre sträckor. Har haft stomi i ett år nu! Är så nöjd och det känns verkligen som att det var ett beslut som dels kom i rätt tid och som var rätt. Har, peppar, peppar, haft det enkelt och sluppit strul med den.

Nästa helg kommer "njurarna" hit. Mina transplantationsvänner, vi träffas då och då och käkar och uppdaterar oss om varandras liv. En av dem är min gamla kollega som fick sin njure bara någon månad innan min op. och den andra träffade jag på Sahlgrenska. Ser verkligen fram emot att träffa dem då förra gången blev inställd, jag hade satt livet på pause och ställt in allt nöje för att orka jobba. Nu mår jag bättre och det ska bli så kul!

Nu ska jag fundera på hur jag kan slö vidare på bästa sätt.

Förberedelser.

Efter en stunds ryggläge i soffan är det snart dags att börja fixa inför morgondagen. Ska testa ett nytt recept som min kollega tipsade om. Superlätt och lät gott!
Marängbotten i form med avtagbar botten, på med en burk kesella jordgubb/lime. Vispa vaniljvisp och tjofffa på och sedan in i frysen över natten. Lättare kan det ju inte bli! Serveras med färska gubbar uppepå.
Tänkte även börja med potatissalladen så att det inte blir för mkt i morgon bitti, rostar potatisen när vi äter frukost så hinner den kallna innan jag rör i den och dressingen.

Blev så glad när jag hämtade posten idag, hade fått både min beställning från CDON och från pärlgrossisten. Massor av smyckesdelar, kedjor och annat kul + två filmer. Prinsessan och grodan + bröllopsfotografen.

Blir så glad när ni lämnar kommentarer! 

Nej, nu är det dags för 2 ggr Brännberg att lägga ihop tårtan. Brännberg nummer 3 ska handla och klippa gräs. 

WT-morsan.

Kajsas midsommarfirande var charmigt! Alla avdelningar och ett gäng föräldrar dansade kring den meterhöga midsommarstången! Kajsa var så fin i sin rutiga klänning och krans. Har tagit massor av kort! Efter dans och sång var det fika på gården.

Vaknade kvart i tre med hög puls, blodsockret var högt och jag sömnig. Vinglade fram och fick på mig kläder och åkte för att hämta Kajsa som hade tid till 15. Innan jag gick ut genom dörren kastade jag en blick i speglen. Håret, det vackert plattade, hade liksom ställt sig upp i benan. Jag hade två långa kuddstreck på kinden och såg allmänt hysterisk ut. Inte mkt mer att göra än att trycka lite på håret och åka i väg. :-)

I morgon har vi midsommarfirande på mitt fritids, ska bli kul! Dans, lekar och en lång rulltårtetårta på bräda precis som det alltid har varit!

Kajsas midsommarkrans har föresten fått överleva ett tag till. Ligger i ett glasfat som bordsdekoration.


Midsommarkrans och piffat hår.

Idag har jag slingat håret. Blonda och ljust koppriga. Efteråt plattade hon mitt hår, känner knappt igen mig med ny färg och rakt hår! En inbakad fläta fick jag i luggen och så var hon så gullig att hon frågade om Kajsa ville ha en med . Det ville hon gärna!


Kajsas fläta

I morgon är det midsommarfirande på Kajsas förskola. Hon önskade sig en krans så i kväll har vi grejat med det. Den blev fin och hon var nöjd. Nu ligger den i lite vatten i badkaret för att förhoppningsvis hålla sig fin tills i morgon.


Blev en sommarbukett av de blommor som blev över.


Blomsterprakt.

Min "blommar-en-gång-per-år-orkide" blommar för andra gången i år!


Hortensian har ändrat färg från vinrött till grönröd. Kan bero på att vi slarvar med vattningen.

Jobb och Crème fraîche.

Idag har jag äntligen kunnat gå till jobbet igen. Jag var lite seg men samtidigt så var det väldigt lungt så det var helt ok att inte vara på topp hela dagen heller. Känns skönt att vara tillbaks! Efter jobbet var det att hämta Kajsa, laga mat, fixa efter matlagningen, slappa en pyttestund, lägga Kajsa. Nu har jag landat i soffan och jag tror att det blir en tidig sänggång i kväll.
Måste tipsa om en så god  lättcrème fraîche, Parmesan och vitlök. Jättegod! Idag fick den förgylla fiskpinnarna och vips så var det en riktigt smarrig måltid!
(bilden är lånad från Arla.se)


I morgon har vi tänkt att köpa lite nya växter till rabatterna. Var en del växter som inte klarade den hårda vintern så jag har bläddrat i växtkataloger och förhoppningsvis så är det växter som sniglarna inte gillar som jag valt.
På tal om sniglar så finns det tydligen ett nytt medlel nu, med potatismlöl och jäst. Kan ju vara värt att prova. Vi planterade ut Kajsas solrosor och några dagar senare så var de helt upptuggade. Som tur var så hade vi sparat några i en kruka.

Gammalt och nytt.






Idag har jag samtidigt haft ångest och mått väldigt bra. Var i Antikladan och kände att jag ville ha allt och vara i alla rum samtidigt! Fanns så många fina saker och möbler. Emalj, små saker i pressat glas, slitna klaffbord som bad om att få flytta in hos mig. Tyvärr finns det ingen plats för nya möbler. Blev helt förälskad i världens finaste blomsterbord som hade varit kanonfint att måla vitt och sedan fylla med pelargoner men inte heller det finns det plats för.

Väldigt sliten men fin, ska hänga som prydnad i köket.


Den lilla glasskålen är 4*10 cm och ska innehålla sockret till sommarens jordgubbar.

Emaljburkarna är egentligen mer gröna än vad det ser ut att vara på bilden. De är nytillverkade och ska innehålla te och kaffe. Ska hängas upp tillsammans med skopan.

Sommarbruna ben.

När de flesta andra börjar bli härligt sommarbruna så känner jag mig väldigt blek. Med solfaktor 50 + att man inte bör vara i solen och helst ska ha heltäckande kläder håller jag mig väldigt liljevit. Lite fräknar får jag men det är allt.  Så lösningen heter brun utan sol. Inte för att jag beöver bli så där jättebrun bara få en varmare ton i huden. Smörjde in mig i går. På kvällen såg jag inte så stor skillnad men på morgonen...benen var verkligen bruna. Det ena benet var lite brunare än det andra och ena sidan av benet var liksom lite smutsigt. Med forhoppningen om att det är som naggellack så kommer jag testa att smörja in i kväll igen. Andra lagret brukar ju jämna till det! Om det bara blir värre så gör det inget, jag har ju iaf heltäckande på benen.


Mat och bröllop

Idag har det varit mycket bröllop och mycket mat och fika. Träffat min älskade mamma och moster, smuttat på Pommac och följt kronprinsessans bröllop!
Började morgonen med att baka en rabarber/jordgubbskaka. Underbart att se Kajsa dra upp rabarber och dratta på ändan när den släpper från sitt fäste. Kakan är helt underbar och med mixade rabarber får jag äta den i obegränsad mängd!

Det ser ut lite som att någon har kräkts lite i kakan men den ÄR god...

Efter en stund ryggläge var det dags att fixa lunchen. Hör och häpna, jag gjorde fisk och det var gott!
Ungsbakad fisk i folie med morot, tomat, purjolök, citron, salt och peppar. Kokad potatis till och en kall sås med parmesan och vitlök.

Har inte provat min bröllopsklänning sedan vi gifte oss, dvs för tre år sedan, så dagen till ära tyckte jag det var dags. Den var alldeles för stor och jag var alldeles för osminkad men det var kul iaf!
Tack mamma, moster, Kajsa, Anders och Bernth för en underbar dag!

Mår förresten mkt bättre nu så om det fortsätter så så jobbar jag på måndag igen! Längtar verkligen efter en vanlig vardag igen så det ska bli skönt att komma igång!


Kungligt bröllop!

Idag är det den stora dagen för kronprinsessan och Daniel. Antar att de är rätt nervösa nu! Jag var nervös och väldigt pirrig utan att ha hela Sverige som tittade på mig! Framförallt önskar jag att de känner att det inte bara är en föreställning utan att det verkligen är dagen då de lovar varandra att stå vid varandras sida i med-och motgångar.
Det är nästan trendigt att man ska tycka att deras bröllop är dyrt och onödigt och att man i stort sett ska ta avstånd från det hela. Jag älskar att kronprinsessan ska gifta sig!
Lite synd att kungen ska föra fram henne till Daniel, eller halva vägen fram, för ögonblicket innan dörrarna slogs upp och vi skulle gå in var så speciellt. Då var det bara vi två på väg in att ge varandra ett löfte som vi var fast beslutna att hålla.
Om vi skulle förnya våra löften vill jag gärna göra detta i Hållö kapell. Hela väggen längst fram i kapellet består av glas så man har bara berg och hav framför sig! Tycker allt att någon kan gifta sig där så att man får komma dit och uppleva det! (Blinkar till en väldigt speciell person som jag borde fått vara brudnäbb till! Nu nöjer jag mig med att vara gäst för jag antar att ser löjligt ut om jag trippar fram i en fluffig klänning och kastar rosenblad...)


Jag och min kamera!

Igår blev jag verkligen överraskad! Jag och Kajsa satt ute på altanen och väntade på att Anders skulle komma hem. Vi missade honom när vi var inne och grejade en liten stund. Han ropade in att vi INTE fick komma ut förran han sa till. Tänkte att han nog hade köpt med sig glass hem som vi skulle fika på där ute. När jag väl fick komma ut stod det ettt stort paket på bordet...till mig. (eg till oss men jag säger till mig...låter mkt roligare!) Så jag rev av pappret och hittade en digitalsystemkamera! Har velat ha en bra kamera länge! Det sötaste av allt var att det var med antiskak. Han hade verkligen tänkt. Världens finaste Anders har jag! Blev nog lika glad för hans omtänksamhet som för kameran! Anders lyste som Maria Montazami, när hon visade sitt godsakskylskåp, när han såg mitt barnsligt glada ansikte!


Årets första jordgubbsfrossa

Det dåliga samvetet gjorde sig påmint då jag nog inte varit världens roligaste mamma sista tiden. Inte för att mammor i allmänhet går omkring och är roliga hela tiden men lite mer engagemang än att bara fixa det praktiska och pussas och kramas kan man ju kosta på sig! Idag har vi i alla fall mellan hostattackerna haft en riktig mysdag. Redan på morgonen bestämde vi att när vi kom hem på em skulle vi spela spel. (lika bra att bestämma det så får man bita ihop om man är trött och göra det iaf)
Det blev Muffinsspelet, ett lagom långt och roligt spel och memo. I affären hittade vi små, söta jordgubbar som vi köpte hem som efterrätt. Så goda! Kajsa hade tur för när jag fotade så passade hon på att vräka i jordgubbar och socker i sin skål!
På kvällen hade vi tur och fick bokmärkesklipphjälp av farfar.
En bra eftermiddag och kväll var det!

Det bästa är att det finns jordgubbar kvar tills i morgon!

Som jag kämpade för detta fat!

Det tog ett tag att hitta fatet som jag av någon anledning fick se en bild på på nätet. Blev kär och hittade tillslut tillverkaren. Letade efter återförsäljare och beställde det hos mixin. http://www.mixin.se/

Syltburk från Apelgatan

Burken har fått flytta från mitt barndomshem hem till mig. Jag gillar mönstet och färgerna och jag kan nästan känna doften av pannkakor med mammas jordgubbssylt när jag ser den.

Årets basilika

Årets basilika kommer från Höga kullen. Det är min snälla moster som levererar en kruka varje år. Eftersom jag inte få greja med jord så är det extra uppskattat! Den är förmodligen speciellt god då den växer i en så fin lerkruka.
.

I guess I'll die another day!

Åh, jag är så lycklig! Proverna jag lämnade i morses visade att levern mår bättre! Hade höga vita men de avvaktar med antibiotika. Hostmedicin som är snäll mot levern fick jag med och den är svärfar och hämtar nu så jag slipper skrulta mer!
Jag kan knappt beskriva hur lättad jag är, jag var helt inställd på att genomgå hela köret igen och jag känner att jag inte orkar. Men jag måste orka så jag gör det men att slippa att orka och orka hela tiden är skönt! :-)
Så nu har jag "bara" hosta, förkylning och småfeber men vad gör väl det!!!

Vi (svärfar och jag) firade med marängsviss efter den delikata måltiden bestående av Erikssons grillkorv och snabbmakaroner så nu hoppas jag att allt lägger sig. Vågen visade på 46.1 i morses så jag behöver samla på mig varenda kalori som går!
Kom just på att jag städade scraprummet i onödan! Tänkte fixa det så Anders slapp gå i oredan under tiden jag låg inne...funderar på att hälla ut allt igen för att återställa ordningen, eller oordningen. För "Älskling jag är hemma!" och det måste ju synas!

Hopp och förtvivlan

Idag har jag lämnat extraprover. Febrig och hade påverkade levervärden i torsdags så jag tror att det kommer bli en tripp till Sahlgrenska i eftermiddag. Legat vaken halva natten med dödsångest. Tankarna spinner okontrollerat iväg.
Sedan finns den lilla strimman hopp, jag är ju faktiskt förkyld och hostig...det kanske är det!
Åkte och färgade ögonfransarna för att slippa tänka medans jag väntar på provsvaren. Så behöver jag iaf inte se sjuk ut, det gör jag ändå men jag har iaf fina fransar!
Tänker inte börja packa, då är det som att jag redan gett upp hoppet. Har kvar packningslistan från sista avstötningen i september.
När man tror att man måste åka in, som jag trott hela helgen, så blir vissa saker mer intensiva. Jag ser klarare, framförallt Kajsa. Det blir ett underverk att bara se henne sitta och äta ett äpple eller att krypa ned bredvid henne innan jag hoppade över till egna sängen. Hon är så fin, vill inte missa en minut med henne i onödan.
Jag vill så gärna leva, jag är inte färdig på långa vägar.

En man och hans damm

Vi har en damm. En liten damm som skulle ha ett långt vattenfall där vattnet romantiskt rann nedför berget. I dammen skulle vattenväxterna prunka och grodorna glatt simma omkring.
Vi har en damm, en damm som läcker, där vattenväxterna långsamt ruttnade, men en groda hade vi minsann ett år! Jag har en man, en man som varje år lagar sin damm. Gjuter, gräver och fixar. För han vet att ett år, om inte alltför lång tid och förmodlingen denna sommaren, kommer dammen bli precis så vacker som vi tänkte från början.

Konst

Konstverk av Kajsa!

"En mamma med krullar, en pappa och ett barn. Det är vi.
Pappa och jag har blått hår för jag ritade bara så. Lila dojor har vi.
Grått gräs och randig tröja."
Kajsa 5 år


Morsdagspresent

Efter pussar och kramar, en liten bok med fint ritade bilder i och ett paket med ett blockljus i fick jag följa världens längsta snöre. Snöret slingrade sig ned för trappan och ut på altanen. Där stod en ljuslykta! Funderar på att ställa den ute under ett år så den blir rostig och sliten. Anders tyckte att det var lite onödigt att slipa och göra den shabby.


Något som redan var färdigslitet vid köpet var denna fågelbur. Hade under flera år suktat efter en bur men när jag sprang på denna kunde jag inte stå emot!


Fynd!

Letade gamla smycken som jag skulle stycka och använda till nya smycken och hittade dessa. Inget äkta givetvis men så vackra! När jag väl kom hem kändes det fel att klippa sönder pärlorna så nu ska de lagas och få nya lås.

Mormors vackra kakburk.

En dag när jag var hemma hos min mormor fick jag syn på en ljuvlig kakburk! Spontant så sa jag att jag tyckte den var cool och fin, sedan var det inget mer med det. När jag pratade med mamma nästa gång sa hon att kakburken fanns att hämta om jag ville ha den. Det ville jag ju gärna och den är nu en kär skatt för mig!

Kaffekalas!

Nu när sommaren faktiskt är här, även om det är svårt att tro det när man tiitar på termometern, så måste man ju fika utomhus! Idag var det Kajsa och Mjaui som mellan regnskurarna tog sig en slurk saft och lite kex.
Bordet är klätt med tygvaxduk från åhlens.


Älskar oredan!

Fick för ett tag sedan för mig att jag ville ha en brosch på min svarta sommarjacka. Fanns ingen att köpa som var precis så som jag hade tänkt mig så jag fick plocka fram pärlor och spets och knåpa ihop en själv.
Flickan i ramen är givetvis min egna lilla sötnos på hennes dopdag!

Kan KAN inte pyssla utan att det blir en väldig oreda! Som tur är så älskar jag oredan när det ligger pärlor, band och spets överallt! Det är som hela rummet lever upp. Lite synd är det att jag inte har ett rum som är bara mitt. Ett rum med ett stort bord med många lådor där allt kunde ligga hullerom buller utan att det störde någon. Nu håller jag till i datorrummet vilket innebär att jag belamrar hela datorbordet med mina grejer!



Grodor av alla de slag!

Ja, jag gillar grodor! Det slutade med att vi skaffade afrikanska klogrodor som sambos till våra övriga fiskar. De är lugna på dagen men lever upp på kvällen då de simmar omkring och utforskar varje centimeter av akvariumet. De är nu så pass "tama" att vi kan locka till oss dem genom att knacka på glaset.


Det är inte bara levande grodor som hamnat hos oss


Ask till mamma.



Till morsdag hade mamma önskat
sig ett halsband. Istället för ett kort
gjorde jag ett kombinerat ask-kort.
Blommorna är handgjorda eller
skiver man kanske hemmagjorda?


Blommor av papper!


Små pappersblommor gjorda av cardstockpapper.


Välkommen till min nya blogg!

I mina gömmor
Här kommer jag skriva om grejer jag gillar och visa saker jag gjort. Känner mig helt förvirrad i bloggvärlden men jag antar att jag vänjer mig!

RSS 2.0