Får det lov att vara en skorpa?

Det doftar pepparkaka för idag har vi bakat en plåt full med goda pepparkaksskorpor. Simpla att göra och väldigt, väldigt goda när man vill ha något enkelt att knapra på.
Doften gör att jag blir än mer sugen på att adventspynta. I år ska jag göra en stor adventljusstake i en zinkljusstake. Blockljus, kuddmossa och vit dekoration. Kommer nog bli fint.



Om du blir baksugen så är detta receptet jag använt.

Pepparkaksskorpor.
100 g smör
2 dl socker
3 ägg
7-8 dl vetemjöl
2 tsk malen ingefära
2.5 tsk malen kanel
1/2 tsk malen nejlika
3 tsk bakulver
1 msk vanlijsocker
1/2 tsk salt

Smält smöret ochj låt svalna.
Vispa ihop med sockert så att det bli fluffigt.
Rör i äggen ett i taget.
Rör ihop allt det torra och blanda sedan i det i äggröran.
Knåda ihop degen och tillsätt ev mer mjöl.
Dela i tre delar och rulla ut till korvar som du lägger på bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader i ca 20 minuter.
Tag ut, svalna lite och skär i snedskurna bitar.
In i ugnen på eftervärme i ca en timma tills de blir torra.
Om värmen försvinner så dra på lite värme ett tag och stäng av igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0